ZenRobots: revolutionair afvalsorteren

donderdag, 26 september 2013

Meer inkomsten, hoge besparing op stortkosten en lagere kosten. Dat zijn de voordelen van de ZenRobotics Recycler, die tijdens de vakbeurs Recycling 2013 door Mutsaerts International gepresenteerd werd. Met de revolutionaire machine kan meer afval worden terug gewonnen en is handmatig sorteren niet meer nodig.

De ZenRobotics voor het scheiden van afval herkent voorwerpen en grondstoffen door gegevens van diverse sensoren te combineren, waaronder camera’s voor zichtbaar licht en NIR, 3D-laserscanners, tastsensoren en röntgenspectroscopen. En door deze fusie van sensorgegevens kan nu voor het eerst een precies beeld van het afval worden opgebouwd. Anders dan bij conventionele methoden kan de ZenRobotics gelijktijdig meerdere sorteertaken uitvoeren: bruikbare stoffen terugwinnen en verontreinigingen verwijderen.

Aan handmatig sorteren kleven allerlei bezwaren zoals blootstelling aan ziektekiemen, stof en chemicaliën, zwakke motivatie, sociale problemen en hoge kosten bij lage efficiëntie. De ZenRobotics Recycler vervangt menselijke sorteerders en kan in de toekomst een breed scala materialen verwerken, die mensen niet eens van elkaar kunnen onderscheiden.

De ZenRobotics kan specifieke facties schoon terugwinnen en het rendement van bestaande afvalverwerking verbeteren. Hierdoor hoeven belangrijke grondstoffen niet langer te worden gestort of zelfs verbrand.

Advertentie