Wederom keuze voor Fuchs door Hinderiks Metaalrecycling

maandag, 11 december 2017

Via de werkplaatsen in Hardenberg heeft Van der Spek Vianen weer een nieuwe Fuchs afgeleverd bij Antoon Hinderiks Metaalrecycling in Raalte. Ditmaal is een nieuwe Fuchs MHL331F geleverd.

Antoon Hinderiks is gespecialiseerd in vernietiging, sloopwerken en demontage van diverse materialen en is in de ruim zeventig jaar dat het bedrijf bestaat uitgegroeid tot een van de modernste recyclingbedrijven van Overijssel. Voor het transport van de eigen containers heeft Antoon Hinderiks de beschikking over een modern wagenpark wat onder meer uit drie containerauto’s bestaat met bijbehorende diepladers. Hiermee kunnen diverse soorten containers bij de klant worden gebracht en gehaald.De verschillende soorten ferro en non-ferro metalen worden dan op de eigen locatie te Raalte ingezameld en gescheiden om zo te worden klaargemaakt voor verdere verwerking.

De keuze van Hinderiks voor een Fuchs overslagmachine was snel gemaakt daar de drie voorgaande machines ook ‘uit dezelfde stal kwamen’. Zowel de machine als de leverancier moesten voldoen aan de gestelde eisen waarbij continuïteit en inzetbaarheid kernpunten waren. Hieraan voldoet de combinatie Fuchs en Van der Spek al vele jaren volgens Antoon Hinderiks.

Aandrijving
Voor de aandrijving van de nieuwe 23-tons Terex-Fuchs MHL331F is zuinige 4.1 liter Deutz motor verantwoordelijk. De standaard compleet gescheiden- en separaat opgestelde koelers dragen er zorg voor dat de machine optimale koeling krijgt. Door deze opstelling zijn de koelers als gewenst in stoffige omstandigheden zeer goed te reinigen. Door de optimale koeling wordt er tijdens het draaien met de machine zeer weinig gebruik gemaakt van de koelvans waardoor naast een zeer laag geluidniveau ook het brandstofverbruik uiterst laag is.

Voor het dagelijks- en uit te voeren onderhoud aan de machine is als bij iedere Fuchs een ruim bemeten loopbordes bij de motor aanwezig welke via een uitklapbare trap toegankelijk is. Op deze plek kan naast het veilig uitvoeren van deze onderhoudswerkzaamheden ook de diesel- en Adblue tank gevuld worden zonder op de machine te hoeven klimmen. Veiligheid staat in ieder Fuchs ontwerp voorop.

Fuchs grijper
De Fuchs MHL331F is uitgevoerd met elf meter overslaggiek en is voorzien van een generator die voor de benodige elektriciteit van de eventueel te gebruiken magneetplaat zorgt. Aan de machine is tevens een nieuwe originele 600 liter halfgesloten Fuchs grijper geleverd, waarmee de MHL331F dankzij de Rexroth hydrauliek, met een opbrengst van maar liefst 380 liter per minuut zeer snel draait en voor de gevraagde overslagcapaciteit zorgt. Door een extra geplaatste ophanging aan de lepelsteel voor de grijper kan men zonder deze eerst te moeten de- en monteren snel op transport met de eigen dieplader van Hinderiks om werken onderweg uit te voeren.

De Fuchs is uiteraard ook geleverd met de nieuwe Fox-cabine. Het slanke, nieuwe cabineontwerp bevat meer glas om de zichtbaarheid naar buiten te vergroten, het vernieuwde interieur zorgt voor meer ruimte en comfort voor de machinist. Door de ruime schuifdeur is in- en uitstappen vergemakkelijkt. Middels joystick besturing kan de machine eenvoudig worden bestuurd en is optimaal zicht op het werk gegarandeerd. Door de standaard hydraulisch in hoogte verstelbare cabine kan een zichthoogte bereikt worden van wel 5.300 mm, waardoor er goed zicht ontstaat bij het sorteren en het laden van containers.
Standaard is de Fuchs MHL331F voorzien van een camera op het contragewicht en de rechter zijkant zodat er geen onveilige situaties kunnen ontstaan doordat de machinist altijd kan zien wat achter- en naast hem gebeurt.

Advertentie