VY Metal Recycling kiest met Demarec DXS-40

vrijdag, 11 september 2020

VY Metal Recycling heeft gekozen voor de Demarec DXS-40. Het bedrijf is zeer te spreken over de knipkracht en werkingssnelheid van de nieuwe schrootschaar. Deze is aanzienlijk hoger dan die van andere merken in dezelfde gewichtsklasse, aldus VY Metal Recycling. ‘De Demarec DXS-40 heeft meer kracht en meer snelheid. Dat betekent dus meer productie per dag.’

Pieter Vyncke, al 18 jaar zaakvoerder van VY Metal Recycling licht zijn keuze voor de nieuwe schrootschaar toe: ‘Wij waren al een tijd in de markt voor een nieuwe schrootschaar. En op de Matexpo beurs die eind vorig jaar plaatsvond hebben mijn operator Nick Naessens en ik kennis gemaakt met de Demarec producten op de stand van Tramac Benelux NV. Zij zijn de Demarec dealer voor België. Het beursbezoek en de gesprekken met Benoit Vercruysse van Tramac hebben uiteindelijk geleid tot aankoop van de DXS-40 schrootschaar. Aangezien de DXS-40 de knipcapaciteit heeft van een grotere schaar die minimaal 1000 kg. meer weegt, is dit voor ons het type dat 95% van alle te slopen materialen aankan. We kunnen de kraan zelf nog vervoeren zodat we van niemand afhankelijk zijn.’

DXS-40 voor het eerst ingezet in Laarne

VY Metal Recycling is momenteel aan het werk op het terrein van Microfibres in Laarne (regio Gent). De ontwikkelaars willen de recentste magazijnen op hun site klaar maken om te verhuren zolang de aanvragen voor het project lopen. Alle gebouwen worden leeg gemaakt. Zo is er het stoomlokaal, de opslagtanks, de schoorstenen en veel leidingwerk.

De Demarec DXS-40 wordt hier voor het eerst ingezet, onder meer voor het knippen van diverse silo’s die zich op het terrein bevinden. Zeker bij het knippen van tanks en silo’s is de wijze waarop het scharnierpunt van de DXS is opgebouwd, zonder gebruik te maken van pucks, een groot voordeel. Bij andere merken scharen maakt men wel gebruik van pucks die bij het knippen van tanks in de weg zitten.

‘De hoge knipkracht en werkingssnelheid van de DXS-40 komt uitstekend tot z’n recht op het project in Laarne. Het knippen van alle ferro en non-ferro materialen en tevens de sloop ervan verloopt voorspoedig’, zeggen Pieter Vyncke en Nick Naessens.

DemaPower 2.0 System

De DXS-40 heeft een eigen gewicht van 3.200 kg en is bij montage aan boom geschikt voor machines tussen 18 en 25 ton. Bij montage aan de stick geldt een machinegewicht van 25 tot 35 ton. In dit concrete geval is de schaar gemonteerd aan een Caterpillar 329, dit heeft zich gebleken een optimale combinatie te zijn. De schrootscharen uit de DXS serie zijn voorzien van de gepatenteerde DemaPower cilinder.

De DemaPower 2.0 cilinder heeft vier drukkamers en levert 25 procent meer kracht dan een standaard cilinder met dezelfde diameter. Dit in combinatie met een dubbelwerkend snelgangventiel, leveren de nieuwe DXS Schrootscharen extreem snelle cyclustijden. De prestaties zijn te vergelijken met die van één of twee typen grotere schrootscharen. Er zijn twee schaartypen beschikbaar: De DXS A-versie, met kopplaatconstructie aan steel of boom. En de DXS-FQC-versie, met geïntegreerd Fuchs Quick Connect Systeem (DXS-40-A en DXS-50-A).

VY Metal Recycling

VY Metal Recycling bestaat achttien jaar en is een constructieve partner met meer dan vijfien jaar ervaring en een uitgebreid machinepark. Men heeft één vestiging in Vichte. Men is gespecialiseerd in afbraak van alles dat uit metalen bestaat zoals bijvoorbeeld installaties, machineparken,  metaalconstructies, industriële gebouwen, binnenontmanteling en ontruiming van productiehallen. Werkgebied is België, Nederland en Frankrijk.

Demarec

Demarec, sinds 2006 onderdeel van de internationale Kinshofer Groep, is wereldwijd één van de meest toonaangevende fabrikanten van materieel voor de sloop- en recyclingindustrie. Al 20 jaar bewijst Demarec groot te zijn in innovatie tot in de kleinste details. Dat komt tot uiting in het totale productaanbod. Van sloop- en sorteergrijpers, 2-cilinderscharen, betonvergruizers, Multi Quick Processors, schrootscharen, Demarec Multi-shears en poliepgrijpers tot aan het OilQuick volledig hydraulisch snelwisselsysteem of de in eigen beheer ontwikkelde gepatenteerde systemen DemaPower, DemaLink en Demarec Safety.

Tramac

Tramac gevestigd in Alleur is reeds meer dan vijftig jaar gespecialiseerd in de verkoop, het onderhoud en verhuur van aanbouwaccessoires voor graafmachines van één tot honderd ton.

Advertentie