VDL: Meer focus op Total Value of Ownership

vrijdag, 11 september 2020

Met genoegen ziet VDL dat partners en klanten bij de uiteindelijke keuze voor een product méér oog krijgen voor zekerheden als inzetbaarheid, rendement en lage onderhoudskosten. Uiteindelijk draait het om de Total Value of Ownership. Dit houdt in het advies geven en de juiste verkoopondersteuning bieden aan de klant zodat hij krijgt wat hij nodig heeft.

Daarnaast onderhoudt CDL een nauwe samenwerking (en communicatie) tussen de serviceafdeling van de klant en VDL als ook met de aftersales van haar dealers om zo eventueel uitval te voorkomen. TVO houdt rekening met de voordelen van alternatieve beleggingen. Door het volgen van deze strategie investeert VDL in kwalitatief hoogwaardige grondstoffen, technieken en investeren in eigen productontwikkeling. Want de klanten zien de toegevoegde waarde.

De nieuwste generatie producten zijn modulair opgebouwd. De basis is simpel en laagdrempelig. Maar ze kunnen tot op het hoogste niveau van opties worden voorzien van verschillende technieken om de containerhandling een upgrade te geven om sneller en efficiënter te werken met oog voor milieu en extra veiligheid. Bijvoorbeeld door bedienfouten en dus schade onmogelijk te maken en een verregaande samenwerking te zoeken met de instelmogelijkheden van de truck zodat het eindproduct ‘n een-tweetje wordt van truck en opbouw. Denk hierbij aan hoogte en of kiphoekbegrenzing, verkort stopmoment en bumperbeveiliging.

Technisch kan alles

Zeker bij VDL waar op dit gebied bij de bussen, de autoproductie en de VDL bedrijven die zich met elektronica en Automatic Guided Vehicles bezighouden, veel ontwikkelpower zit. Met als nieuwste trends ‘Datalogging’ en ‘Internet Of Things’. Op voorgaande beurzen heeft het bedrijf al laten zien dat dit allemaal mogelijk is. De vraag is nu, welke informatie zinvol is. Dus welke data moeten worden gelogd om preventief onderhoud te plegen om zo uitval te voorkomen. Het moet uiteindelijk iets toevoegen en betaalbaar blijven voor de klant (TVO!).

De filosofie: VDL levert ‘modulair plus’ –oplossingen om vanuit de standaard naar klant-specifiek te gaan. Diverse constructies en besturingsniveaus zijn mogelijk van licht tot zwaar. En op projectbasis zegt het bedrijf daarbij, ‘daag ons maar uit, met de juiste kosten/baten, is niets ons te gek’. Maar als we het hebben over doorontwikkeling van de standaard is de onderneming nuchter.

Rijdende demo

De nieuwe rijdende demotruck is één van de paradepaardjes van VDL. ‘Hiermee kunnen we bij u op locatie onze mogelijkheden laten zien. Uiteraard met inachtneming van alle veiligheidsvoorschriften in verband met Covid-19’, aldus het bedrijf.

Een wagen uitgerust met een afstandsbediening met start-stop en automatisch ‘optoeren’. En met meetsystemen op de cilinders, zodat van ieder moment van de containerhandeling een analyse gemaakt kan worden om van het op- en afzetten, het kippen en het gebruik van speciale containers, een uitermate soepele en efficiënte beweging te maken. En het mooie is ook het resultaat bij de chauffeur die ermee werkt…en een tevreden glimlach.

VDL had het u graag allemaal in detail laten zien op de IFAT en de IAA. ‘Maar we willen u geen twee jaar laten wachten op verbeteringen. Daarom komen wij graag op een meer persoonlijke en directe manier met u in contact om bovenstaand te komen laten zien én het bewijzen!!’

Advertentie