VDL Containersystemen toont DAF Lion Metals

dinsdag, 13 oktober 2015

Het thema van Recycling 2015 is ‘van afval naar grondstof’. Hoe halen wij als recyclingsector het beste uit elkaar en uit ons afval? VDL Containersystemen laat bezoekers op deze vakbeurs een DAF voertuig zien van het type XF 460 super space cab FAK, die is uitgerust met een 30 tons haak en voorzien van klapbumper bestemd voor Lion Metals.

Volop bedrijvigheid en herrie zijn de eerste gewaarwordingen wanneer je binnenkomt bij metaalrecycling Lion Metals in Rotterdam. Maar overduidelijk een goed georganiseerde bedrijvigheid. Bijzonder efficiënt worden de in- en uitgaande materiaalstromen snel verwerkt waardoor wachttijden binnen het bedrijf nauwelijks voor komen. Eigenaar Ben van Leeuwen komt aanrijden op de heftruck en neemt ons mee op een rondleiding door zijn bedrijf dat hij zo’n 25 jaar geleden heeft overgenomen van zijn vader.

Lion Metals

Bij Lion Metals kun je zowel zakelijk als particulier terecht voor de verkoop van oude metalen, zoals aluminium, koper, zink, lood, rvs, kabelrestanten, accu’s en ijzer. De bedrijfsactiviteiten zijn gericht op het in- en verkopen van metalen en aanverwante. Lion Metals beschikt over twee krachtige, moderne verschrotingsinstallaties. Op het hele terrein wordt veiligheid in acht genomen, in het bijzonder door alle in- en uitgaande metalen op de locatie op de Boezembocht te controleren op radioactiviteit door middel van een meetportaal. Ook erg modern is het unieke betaalsysteem: een pasjessysteem met betaalautomaat in een afgesloten ruimte waardoor snel en veilig betaling plaats kan vinden.

Met een eigen vloot staat Lion Metals garant voor een flexibel, snel, betrouwbaar en servicegericht containertransport. Dat alle voertuigen zijn uitgerust met een VDL haakarmsysteem is geen toeval.

VDL afzetsysteem

Toen de vader van Ben van Leeuwen 48 jaar geleden begon in de metaalrecycling, was hij de allereerste in Rotterdam die daar rondreed met een container afzetsysteem. Vandaag de dag rijden er in het familiebedrijf, waar ook de twee dochters van de eigenaar fulltime meewerken, meerdere vrachtwagens met een afzetsysteem van VDL.

Melissa, één van de dochters, rijdt zelf ook op de vrachtwagen. Meestal rijdt ze op een lichte vrachtwagen, maar een vrachtwagen met een 30 ton haaksysteem is ook geen probleem. Op de vraag hoe het haar bevalt om te werken met een VDL haaksysteem is Melissa kort, maar stellig: ‘Uitstekend, ik kan daar echt op vertrouwen, want het werkt gewoon altijd.’ Het versneld kunnen afzetten van een container wordt als bijzonder prettig aangemerkt en ook met de cabinebediening met de twee hendels kan ze prima overweg. Voor aanpassingen en onderhoud kan ze altijd rekenen op de deskundigheid van Bevako, dealer van VDL container afzetsystemen in de regio Rotterdam met wie Lion Metals al vele jaren samenwerkt.

Net als VDL Containersystemen heeft ook Lion Metals het milieu hoog in het vaandel staan. Er wordt gekozen voor schone machines en degelijke installaties, want bij maatschappelijk verantwoord ondernemen gaan kostenbesparingen en duurzaamheid samen.

Meer weten over VDL afzetsysteem? Bezoek dan tijdens Recycling 2015 stand 205. Of kijk op www.vdlcontainersystemen.com.

 

Advertentie