VDL Containersystemen slaat mooie deal aan de ‘haak’

woensdag, 31 oktober 2018

VDL Containersystemen gaat tot en met het voorjaar van 2019 ruim 150 afzetsystemen leveren aan Renewi. Deze systemen worden gebruikt om een deel van de nieuwe vloot van het recyclebedrijf uit te rusten. Het gaat hierbij om de nieuwste haakarm- en portaalarmsystemen. De leveringen zijn bestemd voor de Nederlandse én Belgische divisies van Renewi. Met de order zijn enkele miljoenen gemoeid.  

VDL Containersystemen stond van donderdag 20 tot donderdag 27 september op de IAA Commercial Vehicles in Hannover. Naast een portaal met een vergrendelde lading en andere opbouwsystemen van VDL was de haakarmwagen zeker een blikvanger. Behalve dat dit voertuig is voorzien van alle geoptimaliseerde ontwikkelingen, zoals meetsensoren op cilinders, een verfijnde versie van het supersnelle DCP-ventiel én met een haakarmsysteem dat gelijmd is aan het chassis, was vooral de lading van dit voertuig de aandachtstrekker.

MINI Countryman

Aan de haak zat namelijk een gloednieuwe MINI Cooper S Countryman afkomstig uit de fabriek van VDL Nedcar in Born. Deze personenauto is speciaal uitgevoerd in de huisstijlkleuren van Renewi. Als symbool voor de jarenlange samenwerking tussen Renewi en VDL was woensdag 19 september, op de persdag van de IAA in Hannover, de sleutel van de MINI Countryman overhandigd aan Stijn Jürgens, category manager van Renewi. De auto wordt door Renewi ingezet als poolauto voor de medewerkers van de vestiging in Eindhoven.

Renewi, ontstaan uit een fusie van Shanks en Van Gansewinkel, is als jaren voorkeursleverancier van VDL. Renewi verzorgt de inzameling en recycling van het afval bij diverse VDL-vestigingen. VDL levert op zijn beurt al vele jaren afzetsystemen aan Renewi.

VDL Containersystemen

VDL Containersystemen, gevestigd in Hapert, ontwikkelt, produceert en verkoopt een breed scala aan hydraulische containerhandlingsystemen. Dit bedrijf is specialist in haakarm-, portaalarm-, kabel- en kettinginstallaties voor vrachtwagens, trailers en landbouwvoertuigen. Bij VDL Containersystemen werken ruim 125 medewerkers.

Kracht door samenwerking. Dat is de basis van VDL Groep, het internationale industriële familiebedrijf met het hoofdkantoor in Eindhoven. Deze onderneming is in 1953 door Pieter van der Leegte opgericht. Aanvankelijk was VDL Groep specialist in metaalbewerking. Later, toen zijn zoon Wim van der Leegte het bedrijf had overgenomen, is het portfolio aangevuld met kunststofverwerking, de ontwikkeling, productie en verkoop van bussen, de hightech-toelevering voor onder andere de halfgeleiderindustrie en beschikt VDL over de enige personenautofabriek in Nederland waar voor derden seriematige assemblage plaatsvindt.

Inmiddels is VDL Groep specialist in vier divisies: Toeleveringen, Autoassemblage, Bussen en Eindproducten. Voorbeelden van productieactiviteiten uit die laatste divisie zijn veersystemen, de geautomatiseerde inrichting van autofabrieken, warmtewisselaars en containerhandlingsystemen. VDL Groep innoveert door een combinatie van vakmanschap, ondernemerschap, hoogwaardige machines en technologieën. De bedrijvengroep voegt de slagkracht van een multinational samen met de platte organisatie en de open, informele werksfeer van een familiebedrijf waar doorgroeimogelijkheden en continuïteit voorrang krijgen. Na vijftig jaar ondernemerschap heeft Wim van der Leegte de leiding van het familiebedrijf in november 2016 overgedragen aan het directieteam met daarin zijn drie kinderen Pieter, Jennifer en Willem. Willem van der Leegte heeft zijn vader opgevolgd als president-directeur. VDL Groep is met meer dan 17.000 medewerkers actief in twintig landen. De groep omvat 99 werkmaatschappijen, elk met een eigen specialisme, die onderling intensief samenwerken. De gecombineerde jaaromzet in 2017 bedroeg 5,049 miljard euro.

Voor meer informatie zie: www.vdlgroep.com.

Advertentie