Van Pelt Recycling steunt zorgmedewerkers

vrijdag, 24 april 2020

Van Pelt Recycling schenkt lokale zorginstellingen 8.000 mondkapjes. Deze mondkapjes worden gebruikt ter bescherming van het zorgpersoneel tegen het coronavirus.

Via het netwerk kwam Van Pelt Recycling ter ore dat er flinke tekorten aan mondkapjes bestaan bij lokale zorginstellingen. Omdat grote (overheids-)instellingen de grote partijen mondkapjes op de wereldmarkt opkopen is het voor instellingen heel lastig om aan voldoende materiaal te komen. Daarnaast zijn de beschikbare partijen flink duurder gemaakt door prijsopdrijving.

Uitdaging

Van Pelt Recycling zag hier een uitdaging om in deze moeilijke tijden het zorgpersoneel een steuntje in de rug te geven. Dankzij de internationale contacten in de metaal- en elektronicarecycling kon het bedrijf een partij bemachtigen. Besloten is om deze geheel kosteloos te verstrekken aan zorgmedewerkers van onder andere De Riederborgh, Salem en Cedrah.

Deze mondkapjes gaan ook gebruikt worden door zorgbehoevenden, zodat het bezoek veilig door kan gaan. Van Pelt Recycling wenst alle zorgpersoneel maar juist ook alle verzorgden heel veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.  

Advertentie