Van Nispen kiest voor Liebherr LH50

vrijdag, 7 mei 2021

Metaalhandel H. van Nispen B.V. in Sprundel heeft geïnvesteerd in een nieuwe Liebherr LH50. Deze is in de plaats gekomen van een Fuchs 360 F. Een van de redenen voor de aanschaf is volgens Johan van Nispen de nadruk vanuit de maatschappij op de mogelijkheid om kostenbesparing te creëren aan de voorzijde van een onderneming.

Hein van Nispen is in 1954 begonnen met een bakfiets voor het ophalen van oud ijzer, metalen en kleding. Hij wist al snel dat daar zijn roeping lag en daarom begon hij in 1955 zijn eigen bedrijf in het Brabantse Sprundel.

De ondernemer besloot zich te richten op het ijzer en de metalen en zijn bakfiets maakte plaats voor een vrachtauto. Zowel de bedrijven als de particulieren wisten hem steeds beter te vinden waardoor het bedrijf is blijven groeien. Dit alles is de start geweest van het bedrijf zoals dat nu, 66 jaar later, nog steeds actief is. ‘Inmiddels doen we dagelijks ons werk met meerdere vrachtauto's en overslagkranen en hebben we een professioneel team met de nodige ervaring om onze klanten optimaal te kunnen bedienen’, vertelt Johan van Nispen.

Hein van Nispen heeft zijn tomeloze inzet en enthousiasme voor deze branche overgebracht op zijn kinderen en kleinkinderen, die tot op de dag van vandaag zijn passie en visie laten voortbestaan binnen het bedrijf. De onderneming wordt ondertussen alweer jaren geleid door Johan en Tini van Nispen, samen met beide zonen.

Minder fossiele brandstoffen

De nieuwe Liebherr LH50 is in de plaats gekomen van een Fuchs 360 F. ‘Vanuit de overheid wordt eenieder, zo ook onze branche, gevraagd om te investeren in innovatie’, legt Van Nispen uit. ‘Een goed voorbeeld hiervan is onder andere het verbruik van fossiele brandstoffen. Deze dienen ten opzichte van voorgaande jaren een dalende tendens te vertonen.’

Mede vanwege het gegeven dat Liebherr synoniem staat voor degelijkheid, waarbij innovatie op het gebied van brandstofverbruik en het geluid naar de omgeving toe serieuze items zijn, heeft hij besloten om deze stap te zetten. ‘Het lage toerental waar deze machine mee draait, heeft als extra bijkomstig gunstige effect dat het geluid naar de omgeving toe erg laag is, wat sowieso voor de medewerkers een prettige gewaarwording is.’

Betrouwbare partner

De Liebherr wordt bij Van Nispen gebruikt voor het vullen van de schrootschaar en het laden en lossen van de vrachtwagens. ‘Tot op heden zijn we erg tevreden over de Liebherr LH50 en we hopen er nog lang met plezier mee te kunnen werken. We hebben er alle vertrouwen in met Liebherr een betrouwbare partner te hebben gevonden, zodat we de komende jaren vooruit kunnen met een moderne machine’, besluit de ondernemer.

Advertentie