Vakbeurs Recycling: veilig en verantwoord

vrijdag, 11 september 2020

De elfde editie van Vakbeurs Recycling vindt op 17, 18 en 19 november plaats, als eerste en vrijwel enige netwerkmoment voor de afvalsector dit jaar. Met een uitgebreid protocol aan maatregelen is Evenementenhal Gorinchem – de thuisbasis van Vakbeurs Recycling - ingericht voor een verantwoorde en veilig beursbezoek dit najaar. Exposanten en bezoekers zijn weer toe aan een fysiek contactmoment is het geluid uit de markt.

Vakbeurs Recycling staat al jaren bekend als hét netwerkevenement voor de afvalprofessional. Voor zowel exposanten als bezoekers is face-to-face contact belangrijk. Binnen de markt is er dan ook weer behoefte om elkaar live te ontmoeten. Met verschillende maatregelen is het in het najaar weer mogelijk gemaakt op een veilige en verantwoorde manier beurzen te bezoeken.

De plattegrond is voorzien van bredere gangpaden en er wordt gewerkt met een gescheiden in- en uitgang. Daarnaast is de bezoeker verplicht zich vooraf online te registreren voor een bezoek en daarbij dient vooraf een dag van bezoek gekozen te worden om de bezoekersaantallen te spreiden over de beursdagen. De bezoekers hebben op deze manier voldoende ruimte en tijd om relaties te spreken, het demoterrein te bezoeken of kennis op te frissen in het kennistheater. Ook worden extra hygiënemaatregelen getroffen, waaronder extra schoonmaak van bijvoorbeeld sanitaire voorzieningen en op diverse plekken zijn desinfectiestations te vinden.

Smart Badge

Handen schudden zit er op dit moment niet in, maar de nieuwe Smart Badge technologie geeft de mogelijkheid om eenvoudig relevante informatie uit te wisselen. De Smart Badge technologie is een ontwikkeling die ook voor de uitbraak van Covid-19 gaande was binnen Easyfairs en is geïntroduceerd als digitale draagtas voor de bezoeker. Met de bezoekersbadge kunnen bezoekers informatie digitaal verzamelen bij exposanten waar zij geïnteresseerd in zijn. Na afloop ontvangen de bezoeker een overzicht van de gescande bedrijven én de exposant heeft direct een overzicht om zijn leads op te volgen.

Vertrouwen groeit

In de afgelopen periode heeft Easyfairs meerdere onderzoeken gedaan naar de bereidheid van bezoekers om in het najaar weer een bezoek te brengen aan vakbeurzen. Daaruit blijkt dat ruim 80% de intentie heeft een bezoek te brengen. Daarnaast wordt de vernieuwde congreszaal op Next Level (nieuwe bovenverdieping in Evenementenhal Gorinchem) ingezet voor het Recyclingsymposium op woensdag 18 november. Momenteel staan bijna 100 exposanten ingeschreven voor Vakbeurs Recycling.

Easyfairs houdt de ontwikkelingen rond de versoepelingen en richtlijnen voor zakelijke evenementen nauwlettend in de gaten. Op de website zijn de maatregelen te vinden die gelden voor exposanten en bezoekers tijdens aankomende editie. ‘Wij kijken er naar uit om de afvalprofessionals samen te brengen op 17, 18  en 19 november. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom Vakbeurs Recycling via www.vakbeursrecycling.nl', aldus de organisatie.  

Advertentie