Vakbeurs Recycling om de schrootsector te ontvangen

vrijdag, 15 oktober 2021

De eerste vakbeurzen van het seizoen zijn eind augustus van start gegaan. Het positieve sentiment bij zowel bezoekers als exposanten en de goede bezoekersaantallen en -kwaliteit op onder meer de beurs Trendz van Easyfairs geven vertrouwen voor een succesvolle editie van Recycling. Na twee jaar zonder dé nationale vakbeurs voor recyclingtechniek & afvalmanagement, opent Evenementenhal Gorinchem op 16, 17 en 18 november dan eindelijk weer haar deuren voor de afvalprofessional.

 

Het vertrouwen neemt toe en de ambitie voor 150 exposanten komt al heel dichtbij. Exposanten op het gebied van recyclingtechniek & afvalmanagement staan klaar met de nieuwste producten en diensten. De focus deze editie ligt op laagdrempelig netwerken, productdemonstraties en kennisdeling. Uiteraard veilig en gastvrij onder het genot van de gebruikelijke gratis catering.

 

Focus tijdens vakbeurs Recycling

De boodschap is duidelijk: het recyclingpercentage in Nederland moet verder omhoog. Natuurlijk omdat grondstoffen steeds schaarser en duurder worden, maar ook omdat een circulaire economie direct helpt aan het terugbrengen van de CO2-uitstoot. De beschikbare grondstoffen moeten daardoor zo efficiënt mogelijk gebruikt worden. Maar hoe kan de afvalmarkt hier nu handen en voeten aan geven? Uit welke nieuwe technieken en kennis kunnen de metaalverwerkers, -inzamelaars en bedrijven met grote afvalstromen meer waarde en recyclaat uit de afvalstroom halen? En hoe kunnen deze bedrijven hun processen veiliger en duurzamer inrichten?

 

Onder andere Overdie Metals, Bronneberg, Matech, Cookson Drijfhout, Recuperma, Goudsmit Magnetic Systems, Demtech, TOMRA Sorting en Reukema brengen metaalrecyclingmachines als persen, snijmachines en shredders op vakbeurs Recycling. Ook kan de bezoeker terecht voor installaties voor sortering, weging of transport, net als nieuwe onderdelen of software voor een effectievere verwerking: haken, magneten, meters en monitors en containers.

 

Brancheverenigingen sluiten zich wederom aan

De beurs wordt als jaarlijks netwerkmoment omarmd door brancheverenigingen in de markt. Dit is terug te zien in de drukbezochte side-events zoals het Recyclingsymposium en jaarvergaderingen en kennissessies van brancheorganisaties als VERAS, Envaqua en NRK Recycling. Op woensdag 17 november organiseert BRBS Recycling, samen met Envaqua en VERAS, voor de 9e keer het symposium waar actuele recyclingthema’s en circulair ondernemen aan bod komen.

 

Live demo’s

Na twee succesvolle edities van het Demoplein wordt dit wederom een onderdeel van de vakbeurs. Samen met Herwijnen Machinery wordt dit plein georganiseerd. Bezoekers maken kennis met werkende machines tijdens live demonstraties op het buitenterrein. Nieuw deze editie is dat er ook binnen in de hal een demoplein wordt opgebouwd voor de kleinere machines en toebehoren.

 

Kennis voor iedere doelgroep

Dagelijks vindt in het kennistheater op de beursvloer een actueel programma plaats met kennisinhoudelijke sprekers. Dinsdag ligt de focus op Afvalmanagement, woensdag op Sloop & Recycling en donderdag vindt de jaarlijkse Kunststofupdate plaats. Partijen als Renewi, De Afvalbak, TNO, NRK recycling en Plastics Europe presenteren de laatste actuele trends.

 

Ontzorgd een bezoek brengen aan vakbeurs Recycling

Ervaar de gastvrijheid van Recycling zelf en bezoek op onderstaande beursdagen hét nationale vakevent voor afvalsector. Ontmoet een divers aanbod aan leveranciers, bekijk een van de vele demo’s, bezoek de speciale pleinen en volg actuele sessies in het kennistheater. Binnen één dag ben je weer op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. En dit alles ervaar je onder het genot van gratis catering! Bestel je ticket gratis via www.recyclingvakbeurs.nl met code 2638.

 

Interesse om zelf deel te nemen? Neem voor meer informatie contact op met Esther Rodenburg via esther.rodenburg@easyfairs.com of via telefoon +31(0)183 680 655. Voor meer informatie over de beurs en de meest gestelde vragen over hoe het beursbezoek zo veilig mogelijk gemaakt kan worden zie: www.vakbeursrecycling.nl. Kijk ook eens op: LinkedIn: recycling-vakbeurs; twitter: @Recycling_EH; Facebook: @recyclingvakbeurs.

Advertentie