Tweemaal Rotar voor TCU Groep

zondag, 26 januari 2014

TCU Groep heeft geïnvesteerd in twee nieuwe machines, die zijn uitgerust met Rotar aanbouwdelen. Als eerste werd een Rotar Schrootschaar type RSS100 in gebruik genomen. Daarnaast werd er gekozen voor een Rotar sloop-/sorteergrijper type RSG 800 voorzien van geperforeerde schalen.

De Schrootschaar type RSS100 is momenteel de grootste schrootschaar van Rotar in het leverprogramma van vijf modellen die in eigen fabriek worden gebouwd. De schrootscharen van Rotar zijn leverbaar voor machines vanaf 13 ton tot 65 ton eigen gewicht.

Daarnaast werd er gekozen voor een Rotar sloop-/sorteergrijper type RSG 800 voorzien van geperforeerde schalen. De grijper met schaalbreedte van 1.200 mm en een openingsmaat van 2.400 mm wordt door TCU gebruikt voor het beladen van de eigen containers. De sloop-/grijper modellen van Rotar zijn leverbaar voor machines van 2 tot 60 ton eigen gewicht.

TCU Groep, met vestigingen in Ulft en Dinxperlo, is gespecialiseerd in transport- en containerservice en het inzamelen en verwerken van rest- en afvalstoffen dat plaatsvindt in beide vestigingen. Daarnaast  is de TCU Groep ook al jaren actief in het verwerken van ferro en non-ferro metalen. Deze werkzaamheden worden gedaan in de eigen recyclinghallen waar ook de milieubrengstations zijn gevestigd. Voor het verwerken van ingenomen ferro en non-ferro metalen beschikt TCU over meerdere schrootscharen en persen.

Advertentie