Tiende editie Vakbeurs Recycling

vrijdag, 6 september 2019

De boodschap is duidelijk: het recyclingpercentage in Nederland moet omhoog. Maar hoe geeft de schrootsector hier handen en voeten aan? Uit welke nieuwe technieken en kennis kunnen de afvalverwerkers, -inzamelaars en bedrijven met grote afvalstromen meer waarde en recyclaat uit de afvalstroom halen? Met een breed aanbod van leveranciers voor onder meer de schrootsector en een kennisprogramma gericht op 3 centrale thema’s brengt vakbeurs Recycling op 19, 20 en 21 november nieuwe inzichten en oplossingen die nodig zijn voor een duurzame toekomst. 

Vakbeurs Recycling viert haar tiende editie. Door de jaren heen hebben diverse exposanten zich gecommitteerd aan het terugkerende netwerkmoment. Vertrouwde exposanten als Overdie, Bronneberg, Matech, Cookson, M.C. Tech, Recuperma, Goudsmit Magnetic, Demtech en nieuwkomers als Reukema en Copex brengen metaalrecyclingmachines als persen, snijmachines en shredders op vakbeurs Recycling. Samen met branche- en kennisvereniging als BRBS Recycling, VERAS, NRK Recycling en AfvalGids.nl wordt dagelijks een kwalitatief kennisprogramma geboden. Drie thema’s staan daarbij centraal: veilig en gezond afval verwerken, kunststof recycling naar 2025 en voorsprong door techniek.

Recycling in de spotlight

Naast de aangeboden producten en kennis speelt ook innovatie een belangrijke rol in het proces naar volledig circulariteit. Ook hier kan de vakbeurs niet omheen. Op de beursvloer wordt een speciale plek ingericht waar exposanten hun innovatie in de spotlight kunnen zetten. In aanloop naar het vakevenement voor de afvalbranche wordt online een voorproefje gegeven van de te verwachten innovaties. 

Over vakbeurs Recycling

Vakbeurs Recycling is de nationale vakbeurs voor recyclingtechniek en afvalmanagement. Het jaarlijkse vakevenement combineert circa 150 leveranciers op de marktplaats voor de afvalketen met laagdrempelig netwerken en gratis catering. Vakbeurs Recycling trekt jaarlijks ruim 4.500 professionals binnen de afvalbranche en de verantwoordelijke(n) voor het afvalbeheer van bedrijven met grote afvalstromen. Op woensdag 20 november wordt voor de achtste keer voorafgaand aan de beurs het toonaangevende Recyclingsymposium georganiseerd door BRBS Recycling, Federatie Herwinning Grondstoffen en ENVAQUA.

Advertentie