Succesvolle mPulse viert tweede jaar op markt

woensdag, 11 maart 2015

De werelds eerste handheld 'point and shoot ' LIBS metalen sorter mPulse ™, viert zijn tweede jaar op de markt. Het apparaat is in staat om op betrouwbare wijze metaallegeringen te identificeren in slechts één seconde.

Door het snel sorteren en handelen in- en hoogwaardige materialen, maximaliseren de recyclingmarkten tegenwoordig hun winst. Door het gebruik van LIBS, of Laser Induced Breakdown Spectroscopy, is de mPulse in staat om metalen in slechts één seconde te identificeren en te sorteren. Dit is een enorm voordeel voor bedrijven die grote hoeveelheden metaal te verwerken hebben. Tijd is geld! Het sneller sorteren maakt schroot sneller tot euro’s.

Bovendien is het apparaat eenvoudig te gebruiken. Geen knoppen: druk gewoon op de trekker om de mPulse in te schakelen en begin met de test. Doordat de mPulse geen X-ray tube heeft, is hij vrij van alle voorschriften die gebruik maken van X-ray afgevende producten. Dit vermindert de behoefte aan training en papierkraam en kan men werkelijk stressvrij werken.

De mPulse, die geleverd wordt in een opvallend oranje kleur, kan meer dan 250 testen leveren op een enkele batterijlading. Daarmee wordt een continue werking gedurende de dag gegarandeerd.

Voor meer informatie zie www.matech.nl.

Advertentie