Steinert EddyC Move

donderdag, 27 juni 2019

Steinert heeft voor het mobiel verwerken op locatie de Steinert EddyC Move ontwikkeld. Door goed te luisteren naar hun klanten en de wensen uit de markt is een optimale mobiele oplossing ontstaan, die zowel ijzer- als non-ferro delen uit de materiaalstroom haalt.

 

De container mobiele EddyC Move van Steinert is zo opgebouwd dat in één werkgang het opvoermateriaal door een zeer sterkt neodymium magneet wordt ontdaan van ijzerdelen en vervolgens zorgt de nageschakelde NE-scheider voor het scheiden van non-ferro’s uit de materiaalstroom.

 

Steinert, wereldmarktleider en de uitvinder als het gaat om het leveren van excentrisch non-ferroscheiders, heeft bij de ontwikkeling van de nieuwe EddyC Move alle ervaringen van de afgelopen jaren samengevoegd in het mobiele ontwerp. De ruim 4.000 NE-scheider in het veld hebben gezorgd voor een enorme hoeveelheid aan informatie en gewenste mogelijkheden van gebruikers.

 

Magnetisch veld

Met zijn 18-polig polensysteem, dat is opgebouwd uit sterke magneten, wordt een magnetisch veld opgebouwd met hoge frequentie, zodat zelfs de kleinste delen uit de materiaalstroom kunnen worden gescheiden. Door het door Steinert uitgevonden en ontwikkelde excentrische polensysteem is het mogelijk om deze krachten op de juiste plaatst aan de buitenzijde van de mantel te positioneren.

 

Om de werking van alle op de machine gebouwde scheidingstechnieken te optimaliseren, wordt het te scheiden product eerst op een 2.000 mm brede versnelband gevoerd, die zorgt voor een maximale spreiding- en verdeling van het product voordat het bij de magneet en non-ferroscheider komt.

De uitgebrachte non-ferro’s en productstroom worden via twee hydraulisch klapbare banden afgevoerd.

 

Optimale positie

Vier hydraulisch verstelbare steunpoten zorgen dat de machine altijd in de optimale positie kan worden opgesteld. Een op de unit geplaatste 20kVA generator voorziet de unit van stroom en als gewenst kan hij ook via een stekkeraansluiting worden aangesloten op het stroomnet. Via grote klapbare deuren zijn alle belangrijke machinedelen goed toegankelijk voor het uitvoeren van schoonmaak- en onderhoudswerkzaamheden.

 

Uiteraard zijn net als alle producten uit het brede productpallet van Steinert de magneet en non-ferroscheider op EddyC Move te testen in het grote technicum van Steinert in Keulen. Alle machines die hier draaien zijn productiemachines en geven dus een geheel reëel beeld van wat mogelijk is met de te testen producten. Inmiddels is de eerste machine geleverd aan A. Tuytel loon- en verhuurbedrijf uit Oud-Alblas. Het bedrijf kocht de scheider tijdens de laatste BVOR-demodagen, nadat ze de EddyC Move in actie te zien was tijdens het verwerken van sloophout.

 

Advertentie