Smart non-ferro scheider met IOT module van Eddy Current

zaterdag, 10 oktober 2020

Op de Recycling Vakbeurs in Gorinchem presenteert Goudsmit Magnetics uit Waalre (Stand E117) een recent geüpgrade Eddy Current non-ferroscheider. De upgrade houdt in dat de besturingskast optioneel uit te breiden is met een IOT (Internet of Things) module; dit maakt de machine toepasbaar voor vrijwel elke productstroom.

De module stuurt alle belangrijke data via internet door naar een dashboard. Zo kunnen operators in één overzicht zien wat de prestatie van de machine is. Hoe hard draait de rotor? Hoeveel trillingen zijn er op dit moment? Wat is de bandsnelheid? Al deze vragen worden grafisch en real time weergegeven.

De internetconnectie biedt ook de mogelijkheid voor hulp op afstand. Het Goudsmit service team staat online klaar om mee te kijken, eventuele storingen te verhelpen en software updates uit te voeren. Dit scheelt veel tijd en vergroot daarmee de up time van de Eddy Current scheider.  De connectie met Profinet maakt het ook mogelijk een non-ferro scheider te integreren in een machinelijn. Zo werkt alles met elkaar samen en kan de lijn centraal worden aangestuurd.

Modulair design

Mechanisch zijn er ook upgrades doorgevoerd. Zo zijn de EddyXpert en EddyFines machinelijnen dichter bij elkaar gebracht om de uitwisselbaarheidvan modules mogelijk te maken. Voor bedrijven die het systeem in de toekomst willen uitbreiden met bijvoorbeeld een trommelmagneetscheider of ander scheidingssysteem,  zijn deze eenvoudig te vervangen of uit te wisselen met een andere module.

Praktijkvoorbeelden

Praktijkvoorbeelden bewijzen het voordeel van het slim combineren van modules en tonen aan dat de Eddy Current scheider slim te combineren is voor iedere productstroomen wens. Zo levert het bedrijf in de glas recycling Eddy Current scheiders met mangaanstalen slijtplaten op de trilgoot, trommelmagneet en/of de scheidingsplaat. Samen met een slijtvaste rubber transportband vormt dit de ideale uitvoering voor glas recycling.

Voor de kleine fractie bodemas recycling zet Goudsmit een 38HI magneetrotor in, in combinatie met een toevoerbandscheider in plaats van een trilgoot. Dit helpt tegen aan aankoeken van de cementachtige massa en geeft de best mogelijke scheiding. Het recyclen van grove hout stukken kan het beste met een Eddy Current scheider met een 12-polige magneetrotor met een zeer diep en krachtig veld.  Om de grove stukken voldoende ruimte te geven, adviseert Goudsmit om een extra grote chute en een scheidingskast te plaatsen.

Advertentie