Projecto introduceert de handmeter RadFinder

maandag, 7 december 2020

Projecto heeft al zeventig jaar ervaring met het meten van radioactieve straling. Naast de verkoop van bekende merken, zoals Nuvia (vroeger SEA) en Graetz produceert Projecto ook zelf stralingsmeters, zoals de RadPort. Nieuw in het assortiment is de handmeter RadFinder.

De RadPort Poortdetector is speciaal ontworpen voor de schrootverwerkende industrie. Het apparaat blinkt uit door de goede prijs-/kwaliteitsverhouding en een eenvoudige bediening. De RadPort wordt in Nederland gefabriceerd en kan rechtstreeks aan klant worden geleverd. Hierdoor kan op kosten worden bespaard. Er zijn momenteel vijftien bedrijven die met grote tevredenheid gebruik maken van een RadPort.

RadFinder

Omdat er veel vraag was naar een Handmeters binnen de schrootsector heeft Projecto de RadFinder ontwikkeld. Deze handmeter is heel handig als bij een aanbieder een partij schroot gecontroleerd moet worden en bij een verdachte zending op de werf.

Voordelen

Uit ervaring en gesprekken met klanten zijn de volgende eigenschappen van de RadFinder naar voren gekomen: Een zeer gevoelige detectie door 2 inch NaI detector, een eenvoudig te bedienen en een robuuste uitvoering. De detector is goed af te lezen door een grote, verlichte display. Ook de aanwijzing van snelle maximale waarde van een meetsessie wordt als een groot voordeel genoemd. Net als de analoge progressiebalk, het lage stroomverbruik en de stroomverzorging door 4 AA batterijen. Een audiosignaal geeft bij hogere straling hogere toon. Daardoor kan er gemeten worden zonder op het display te kijken. Tevens zijn de gebruikers erg tevreden over de lage prijs - ongeveer de helft van concurrerende merken- en de service vanuit Nederland.

Advertentie