Precia-Molen levert bandweger aan Cynar Plc

dinsdag, 13 oktober 2015

Precia-Molen heeft voor de firma Cynar Plc, ontwerper van fabrieken voor de recycling van afval, een bandweger geleverd waarmee afval gewogen kan worden.

De oorspronkelijke vraag was om een door derden geleverde bandweger in bedrijf te stellen. Deze bandweger was lastig te kalibreren en bovendien liet de nauwkeurigheid van het te wegen product, plastic(folie) en (shredded) papier afval met een bulkdichtheid van 30 tot maximaal 100 kilogram per vierkante meter, zeer te wensen over. De conclusie was dat deze bandweger nooit nauwkeurig genoeg zou werken om binnen de contractueel vastgestelde toleranties te blijven.

De bandweger voor Cynar Plc en hun partners moest een hoge mate van nauwkeurigheid hebben, beter dan 1 procent. Ook moest de weger geschikt zijn voor de verwerking van producten met een zeer lage bulkdichtheid, voldoen aan internationale regelgeving en een bediening op afstand hebben. De uitdaging voor Precia-Molen was om binnen twaalf weken een bandweger te ontwikkelen, inclusief alle bijbehorende documentatie, die wel aan deze eisen kon voldoen. Dat is gelukt.

Naast bovengenoemde specificaties kan door het modulaire ontwerp deze bandweger op eenvoudige wijze in bestaande lijnen worden ingebouwd en vergt de weger verder weinig onderhoud. Bovendien is het mogelijk hem te koppelen aan het automatisering systeem van de fabriek. In dit specifieke geval worden de BT-bandwegers toegepast in fabrieken waar plastic afval verwerkt wordt tot vloeibare brandstoffen die in vele verschillende industrieën gebruikt kunnen worden.

Precia-Molen Nederland is exposant op Recycling 2015, standnummer 368.

Advertentie