Nieuwe testruimte Goudsmit Magnetics

dinsdag, 13 oktober 2015

Magneetleverancier Goudsmit Magnetics in Waalre heeft onlangs een nieuwe demo- en testruimte in gebruik genomen waar diverse magneetscheiders staan opgesteld. Met onder meer non-ferro,  I-Sens en andere metaalseparatoren voert het bedrijf tests uit met recycling- en afvalmaterialen.  Dit biedt opdrachtgevers een goede indicatie van de scheidingsopbrengst van een bepaalde magneetseparator en geeft daarnaast feitelijke informatie die zij nodig hebben voor hun afnemers. 

De magneetscheiders worden ingezet om metalen uit materiaalstromen te verwijderen met als doel zuivere monostromen te maken voor een zo hoog mogelijke opbrengst. Echter: niet alle producten reageren gelijk. Door de ingebruikname van het testcentrum wordt duidelijk wat de beste machine opstelling is en welke scheidingsrollen het beste resultaat geven. Maar ook of een product vooraf een zeef moet passeren. De uitkomsten van deze tests legt de magneetleverancier vast in een database met praktische toepassingskennis. Deze database wordt steeds uitgebreider en geeft steeds meer gedetailleerde antwoorden die aansluiten bij de hoge eisen omtrent scheidingsrendement. Daarnaast biedt hij opdrachtgevers ook garanties en geeft hij aan waar de grenzen liggen.

Design & engineering

Met name op het gebied van metaalseparatie in de recycling- en afvalverwerkingssector levert de magneetproducent maatwerk. Een eigen design- & engineeringsafdeling biedt de mogelijkheid wensen en nieuwe toepassingen meteen vorm te geven. Inleven in de wereld van opdrachtgevers is daarvoor noodzakelijk, evenals het bieden van garanties door middel van tests. Indien gewenst kunnen opdrachtgevers zelf ook testen uitvoeren  in de nieuwe testruimte. Hier staat de meest recent ontwikkelde apparatuur opgesteld, zoals een 38HI Eddy Current scheider die zelfs metaaldeeltjes vanaf 0,5 mm uitwerpt. Tot voor kort was 2 à 3 millimeter al behoorlijk klein. Dat kan alleen bereikt worden door de juiste engineering in combinatie met magneetkracht. 

De nieuwe Eddy Current scheider bevat de grootste interne magneetrotor in de markt. Dit verhoogt de magneetkracht op het bandoppervlak zowel als magnetische beïnvloedingshoek en magneetvelddiepte aanzienlijk. Deze installatie kan daarnaast op een aanhanger worden gebouwd, zodat hij op elke locatie inzetbaar is. Meer informatie: www.goudsmit-magnetics.nl.

Advertentie