Nieuwe testmogelijkheden Steinert

donderdag, 1 juli 2021

Met verschillende voorbeelden van klanten uit de sectoren industrieel afval en recycling van lichte verpakkingen informeerde Steinert belangstellenden onlangs over kansen en uitdagingen op de gemeenschappelijke weg naar een optimale sorteeroplossing. Dit gebeurde live vanaf de nieuw opgezette en met de modernste sorteersystemen uitgeruste afvalsorteerlijn in het nieuwe test Center in Pulheim bij Keulen.

 

De nieuwe lijn helpt klanten om voorafgaand aan de bouw- of aanpassing van een sorteersysteem het sorteren van het materiaal waarmee zij te maken hebben, zo realistisch mogelijk te simuleren en te testen, zodat ze zeker weten dat hun investering zijn vruchten afwerpt. Steinert heeft zich buitengewoon intensief met het uitdagende onderwerp beziggehouden en in de nieuwe afvalsorteerlijn naast de eigen sorteersystemen ook diverse voorbereidingszones geïntegreerd die in de praktijk vaak voorkomen. Hierbij te denken aan zeven, windshiften en zelf een ballistische scheider.

 

Afwisselend programma

Andreas Jäger, Global Sales Director Waste Recycling, en Hendrik Beel, directeur van Steinert UniSort GmbH, waren de gastheren bij dit online-event. Presentatrice Janine Mehner leidde de belangstellenden door het circa één uur durende programma.

 

De twee gastheren beantwoordden de vragen van de kijkers live en gaven een overzicht van de ingebouwde sorteersystemen. Andreas Jäger en Hendrik Beel schetsten een gedetailleerd beeld van de problemen die zich bij het sorteren voordoen en de enorme uitdagingen die dit met zich meebrengt. Ook geven ze technische uitleg bij de oplossing. Hierbij speelt onder andere de separatie van hout, kunststoffen zoals PE (polyethyleen) en PP (polypropyleen), mineralen, zwarte objecten en materiaal dat de neiging heeft om te zweven zoals papier, een belangrijke rol.

 

Lichte verpakkingen

Op het gebied van lichte verpakkingen legde Hendrik Beel uit hoe er uitsluit-fracties- en producten gedefinieerd kunnen worden door middel van sorteerprogramma's op basis van artificiële intelligentie (AI). Met deze techniek kunnen materialen worden opgespoord die het sorteerproduct in gevaar brengen en kunnen deze worden gesepareerd (bijv. siliconenkit-kokers). De kwaliteit van de PE-fractie blijft op deze manier hoog. Daarnaast wordt ingegaan op de nieuwste inzichten over het scheiden van lichte verpakkingen in de verschillende groepen materialen waarvan ze zijn gemaakt. Naast polyethyleen, polypropyleen, polystyreen, zwarte kunststoffen, PET-flessen en PET-schalen zijn dat drankpakken, PE- en PP-folie, papier en karton.

 

Nieuwe afvalsorteerlijn klaar voor gebruik

Vanaf nu kunnen klanten op industriële schaal gebruikmaken van onze testmogelijkheden. De uit te voeren werkzaamheden en de voorbereidingszones voor het materiaal komen overeen met die bij een reëel recyclingbedrijf. Zo kunnen de testen bijzonder realistisch worden uitgevoerd, zodat de eisen, de haalbaarheid en de return on investment kunnen worden gesimuleerd en er met gegevens en feiten zekerheid kan worden verkregen over de vraag of investeren verantwoord is. De installatie is behalve met magneten van Steinert ook uitgerust met de nieuwste optische sorteersystemen en realistische voorbereidingszones. Aanmelding is mogelijk via het Steinert-contactadres.

 

Steinert

Steinert kan terugkijken op 130 jaar bedrijfsgeschiedenis: Het familiebedrijf uit Keulen behoort tot de belangrijkste ondernemingen ter wereld op het gebied van sensorsortering en magnetische separatie in de afval- en metaalrecyclingindustrie en de mijnbouw. Met 340 medewerkers genereert jhet bedrijf een jaaromzet van circa 100 miljoen euro. Naast vijftig vaste verkooppartners, dealer en joint-ventures op de hele wereld heeft de onderneming dochtermaatschappijen in Duitsland, Australië, Brazilië en de VS.

 

Advertentie