Nieuwe Terex-Fuchs overslagmachine geleverd bij Gebr. Gerrits

maandag, 2 december 2013

De eerste nieuwe Terex-Fuchs MHL340E is door van der Spek Vianen geleverd aan de Gebr. Gerrits in Helmond. Door de goede ervaringen van enerzijds de Terex-Fuchs machines en anderzijds de service en support van Van der Spek heeft Gebr. Gerrits besloten te investeren in de nieuwe Terex-Fuchs MHL340E overslagmachine.

De afgelopen jaren is er diverse malen gedemonstreerd met Terex-Fuchs overslagmachines waarbij de interesse van Gebr. Gerrits zeker is gewekt. Van der Spek Vianen en Gebr. Gerrits doen al vele jaren zaken met elkaar. Naast de vele Steinert scheidingsmachines die de weg vonden naar verschillende vestigingen is er ook een Powerscreen Warrior 1800 zeefmachine geleverd.

De nieuwe Terex-Fuchs MHL340E is voorzien van de geheel nieuwe 6 cilinder Deutz 6.1 L6 welke met zijn 129 kW voldoet aan de nieuwste Tier Iv-interim emissie-eisen. Hiermee toont Gebr. Gerrits wederom aan dat men voorop loopt als het gaat om duurzame investeringen.

Om naast het laden van de diverse scheidingsinstallaties ook goed en nauwkeurig te kunnen sorteren met een sorteergrijper is de machine uitgevoerd met een bak-kinematiek. Met de giek van 7.2 meter en de lepelsteel van 4.5 meter heeft de machine een groot bereik van ruim 12 meter.

Naast de hoofdvestiging in Helmond verwerkt Gebr. Gerrits in ’s Hertogenbosch bij de Auto Verschrotings Industrie ‘A.V.I’ vele materiaalstromen met de shredderinstallatie. Ook heeft het bedrijf in Born bij Euregio Recycling een complete shredderinstallatie en een zware schaar in gebruik. Verder zijn er nog locaties in Oss en Rotterdam waar scharen werkzaam zijn voor het knippen van verschillende materiaalstromen.

In Helmond zijn door Gebr. Gerrits zelf ontwikkelde verwerkingslijnen actief waarmee bijna alle materiaalstromen die worden geproduceerd in het metaalbereik van zowel ferro als non-ferro kunnen worden verwerkt tot wederom inzetbare grondstoffen.

De nieuwe Terex-Fuchs is naast de bak-kinematiek uitgevoerd met diverse optie die op wens van Gebr. Gerrits zijn gemonteerd. Om zonder problemen te kunnen werken in stoffige omgevingen is de machine uitgerust met automatische omkeerbare koelvennen op de koeler. Om ook met een magneetplaat snel en eenvoudig te kunnen werken is hij voorzien van een generator. Om geen vervuiling in het hydraulisch systeem van de Fuchs te krijgen zijn de leidingen van werktuigfuncties uitgevoerd met extra retourfilters zodat eventuele vervuilingen uit de te wisselen werktuigen (sorteergrijper,poliepgrijper) worden tegen gehouden.

 

Advertentie