Nieuwe Terex-Fuchs MHL331D voor TCU

maandag, 13 januari 2014

Direct nadat hij te zien was op de drukbezochte opendagen bij Van der Spek in Vianen is de nieuwe Terex-Fuchs MHL331D bij TCU Transport- en containerservice Ulft B.V. in gebruik gesteld.
TCU is een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in (speciaal) transporten en containerservice. Door de lange ervaring en kennis van de mensen van TCU weten zij voor vrijwel ieder transport een oplossing te verzinnen, zodat iedere lading op de goede plaats van bestemming komt. Zowel nationaal als internationaal. Hiervoor beschikt het bedrijf over het juiste materiaal zoals: diepladers, semi-diepladers, kraanauto's, machinetransportblokken et cetera.

Naast transport- en containerservice recycled TCU ferro- en non-ferro metalen. Deze worden in de eigen recyclinghallen gesorteerd, bewerkt en gecontroleerd. TCU beschikt over enkele schrootscharen en –persen. Voor het werken met een sorteergrijper is de nieuwe Terex-Fuchs MHL331D uitgevoerd met een lepelsteel met bak-kinematik. De machine heeft met deze giekconfiguratie een bereik van 10,7 meter. Dit bereik is van hart draaikrans tot hart pen lepelsteel.

Voor de aandrijving van de Fuchs MHL331D is een 6,1 liters Common-rail Deutz 6-cilinder Tier III motor verantwoordelijk. Door het vernieuwde koelsysteem is het bronvermogen van de machine ten opzichte van de vorige serie met sterk verminderd.

Om ook binnen en in stoffige omstandigheden te kunnen werken, is de MHL331D optioneel voorzien van omkeervans, zodat deze op aangegeven tijden de koelers schoonblazen. Tevens beschikt hij over een generatorunit, zodat er snel een eenvoudig een magneetplaat aangesloten kan worden. Door de standaard hydraulisch in hoogte verstelbare cabine kan een zichthoogte bereikt worden van wel 5,40 meter. Dat zorgt voor goed zicht bij het beladen van containers en vrachtwagens. Op het contragewicht is standaard af fabriek een camera geplaatst zodat de machinist goed kan zien wat er achter hem gebeurt en niet voor onverwachte verassingen komt te staan.
Voor meer informatie zie: www.vanderspek.nl.

 

Advertentie