Nieuwe Liebherr L506 Compact

donderdag, 12 november 2015

De nieuwe Liebherr L506 Compact is een nieuw type 6 T laadschop die alle bekende sterktes van de Liebherr-wielladers combineert met een extra nieuwe eigenschap: minimale afmetingen met een cabinehoogte bij maximale capaciteit en comfort voor de machinist.

De cabine op deze machine is opvallend ruim en breed en het grote oppervlak van de cabineruiten biedt de machinist continu volledig zicht op het werk. De machine is gebouwd voor krappe toepassingen, maar soms is de beschikbare ruimte erg beperkt. Zo werden bij de firma F&B Overslag BV in Maurik extra eisen gesteld bij het verwerken en laden van schroot in containers. Om dit op efficiënte wijze en met voldoende laadvermogen te kunnen doen, moest de nieuwe machine in de 20 ft containers kunnen rijden om het materiaal tot achterin de containers te kunnen beladen.

Maatwerk

Liebherr importeur Wynmalen & Hausmann liet zich niet afschrikken door deze eisen en ging aan de slag. In de werkplaats in Heteren (Gld) werd een Liebherr L506 compact afkomstig van Liebherr Bischofshofen in Oostenrijk aangeleverd. Op basis van het nodige meet- en uitzoekwerk werd de cabinehoogte nog verder verlaagd en werden speciale, massieve banden gemonteerd. Het resultaat: een stuk maatwerk tot op de centimeter!

Van een afstand lijkt het niet te passen, maar dichterbij bekeken, past het precies. Ook buiten de containers, op het terrein, bewijst de machine continu haar diensten. De knikbesturing maakt kort draaien mogelijk waardoor materiaal snel in de diverse bunkervakken geladen of gelost kan worden.

De machine verzet nog flink wat werk, want de laadbak doet niet veel onder voor diverse duidelijk grotere machines. Net als bij de overige hydrostatisch aangedreven Liebherr-laadschoppen biedt ook deze Liebherr een opvallend gunstige verhouding tussen eigen gewicht, laadvermogen en duwkracht.

Compact

De plaatsing van de motor dwars achterin is mogelijk door de hydrostatische aandrijving en daardoor kan deze motor ook meteen dienstdoen als ballastgewicht. Kortom: een extra compacte, logistieke dienstverlener die op allerlei gebieden zijn mannetje staat. Meer informatie: www.wynmalenhausmann.nl en www.tdbbevrachtingen.nl.

Advertentie