Nieuwe HPX sorteergrijper groot succes

donderdag, 7 november 2019

Na een intense testperiode van vier jaar en een totale ontwikkelingstijd van twaalf jaar is hij dan nu verkoop klaar: de nieuwe D27 en D37 HPX sorteergrijpers. Deze zijn geschikt voor machineklasses van 14 tot 40 ton. Het meest innovatieve is dat de grijper geen cilinders, pen- en busverbindingen meer heeft.

 

De complete schaalaandrijving bestaat uit een onderhoudsvrij systeem met helixvertandingen in een oliebad. Er hoeft dus niet meer gesmeerd te worden en slangbreuk of ophoping van vuil in het frame behoren tot het verleden.

 

Ook het nieuwe servicevriendelijke kopdeel is een verbetering. Zware draaimotoren in een gesloten vetbad met een robuuste draaikrans moeten veel probleemloze uren garanderen. Zeker in de volcontinue recycling is dit een uitkomst. De levensduur is zeer lang en kosten zijn uitgesloten, Kinshofer geeft ook twee jaar garantie op de complete grijper.

 

Rigter handelsonderneming heeft samen met Fuhler uit Emmen getest op meerdere locaties in verschillende afvalstromen. Na deze succesvolle test heeft Michel Fuhler gelijk besloten tot aankoop van elf D27HPX grijpers. Ook werd er gelijk een extra drietandrecyclinggrijper besteld, waar Fuhler er al vier van heeft.

 

 

Advertentie