Nieuwe Fuchs MHL320F voor G. Brink

zondag, 14 november 2021

Vanaf de vestiging in Hardenberg  heeft Van der Spek een nieuwe Fuchs MHL320F geleverd bij G. Brink Oud ijzer in metalen in Zandpol. De nieuwe 21 ton wegende Fuchs MHL320F wordt bij G. Brink Oud ijzer en metalen ingezet voor het op- en overslaan van te recyclen producten en voor het laden en lossen van containers en vrachtwagen.

In de Fuchs MHL320F zorgt een zeer zuinige en duurzame Deutz TCD 3.6 motor met 95kW voor de aandrijving, uiteraard voldoet deze aan de nieuwste Stage-V emissie-eisen. De hydraulische pompen zijn van Rexroth en leveren maximaal 290 liter/minuut.

Zoals bij iedere Fuchs is ook de nieuwe Fuchs MHL320F voorzien van het zeer veilige- en ruime werkplatform op de bovenwagen dat eenvoudig via een trap toegankelijk is. Op dit werkplatform kunnen alle onderhoudswerkzaamheden zeer veilig en eenvoudig worden uitgevoerd. Tevens zijn de tankopeningen hier geplaatst zodat hiervoor niet op de machine geklommen hoeft te worden.

Optimale koeling

Natuurlijk zijn bij de MHL320F de koelers separaat, zoals bij iedere Fuchs, geplaatst, zodat optimale koeling gegarandeerd is en zelfs in de meest stoffige omstandigheden de machine kan worden ingezet. Standaard gemonteerde omkeervans zorgen dat de koelers schoon worden geblazen op ingestelde tijden.

Op wens van  G. Brink is de nieuwe Fuchs MHL320F uitgevoerd met vier stempelpoten. Daarbij kan ook gekozen worden voor twee stempelpoten en een blad. Aan de machine is een giek- en lepelsteelconfiguratie met een bereik van 9.200 mm geplaatst waaraan een bak-kinematiek zit voor plaatsing van een sorteergrijper, deze grijper kan als nodig snel gewisseld worden aangezien op de MHL320F een snelwissel is gemonteerd. Lastdemping op de giek zorgt dat bij rijden met last het comfort voor de machinist gegarandeerd blijft.

FOX-cabine

Uiteraard heeft ook deze MHL320F de nieuwe ruime FOX-cabine. Het slanke, nieuwe cabineontwerp bevat meer glas om de zichtbaarheid naar buiten te vergroten, het luxe interieur zorgt voor meer ruimte en comfort voor de machinist. Door de ruime schuifdeur is in- en uitstappen vergemakkelijkt.

Standaard is de Fuchs MHL320F voorzien van een camera op het contragewicht en de rechter zijkant zodat er geen onveilige situaties kunnen ontstaan doordat de machinist altijd kan zien wat achter- en naast hem gebeurd. Middels de hydraulische verstelling heeft de machinist optimaal zicht op de uit te voeren werkzaamheden. Bij de MHL320F is de zichthoogte maximaal 5.400mm.

Ledverlichting

Ledverlichting op de cabine, giek en lepelsteel biedt altijd optimaal zicht rondom de machine. Daardoor kan er ook in de vroege en late uren veilig gewerkt worden. De standaard gemonteerde centrale smering zorgt er voor dat de machine continu gesmeerd wordt voor een lange levensduur van onder meer pennen en bussen.

Via Telematics kan de machine op afstand uitlezen worden. Daarbij worden alle verzamelde data duidelijk en overzichtelijk weergegeven. Tevens is te zien wanneer de machine onderhoud nodig heeft, zodat dit optimaal gepland kan worden om de stilstand te minimaliseren.

Advertentie