Nederlanders waarderen recycling e-waste

donderdag, 27 februari 2020

Wecycle is het afgelopen jaar goed te zien geweest. Op tv, radio, in de bioscoop, langs de snelweg, in bushokjes en online via influencers en ludieke coachfilmpjes. Met ruim 240 miljoen contactmomenten heeft iedere Nederlander gemiddeld veertien keer een uiting gezien van een e-waste inleverpunt. Daarnaast zijn er bij inzamelacties met partners meer dan 200.000 incentives in de vorm van spelletjes verspreid, waarop alle inleverpunten te zien zijn. Leuk, duurzaam en vooral leerzaam.

Campagnes dragen bij aan het vergroten van de bekendheid van Wecycle en de e-waste inleverlocaties bij consumenten en bedrijven. Uit onderzoek van Motivaction in 2019 blijkt dat 61 procent van de Nederlanders Wecycle kent; 74 procent van de Nederlanders kent de inleverbakken die in ruim 7.000 winkels staan; 84 procent van de Nederlanders weet waar de milieustraat is in zijn gemeente en 72 procent van de mensen werkzaam in de bouw kent de inleverbakken die bij ruim zeshonderd groothandels staan

Voor duurzame gedragsverandering is naast naamsbekendheid ook een hoge gebruiksintentie en een positieve beleving van de e-waste inleverpunten belangrijk. Het blijkt dat 60 procent van de Nederlanders de milieustraat makkelijk bereikbaar vindt. Van de aanvullende inlevermogelijkheden, de inleverbakken in winkels en van de Premium Pick-up Service (e-waste meegeven bij (online) bestelling) wil 80 procent van de Nederlanders gebruik maken.

Winkel-inleverbakken worden gewaardeerd

De winkel-inleverbakken worden gewaardeerd met 7,8 en consumenten vinden ze vooral belangrijk en gemakkelijk. Tevens geeft 76 procent van mensen in de bouw aan gebruik te willen maken van de bakken bij de groothandel, 70 procent vindt ze vooral handig.

Het merk Wecycle krijgt van de consument een 7,7. Ze vinden Wecycle vooral positief, betrouwbaar en van hoge kwaliteit. Deze basis biedt veel mogelijkheden om het gebruik van reguliere en maatschappelijk e-waste inleverpunten zoals de kringloopwinkels verder te vergroten. Zo weet 2/3 van de Nederlanders niet dat je ook apparaten kan inleveren bij de kringloop en 1/3 weet niet dat je ook kleine apparaten kan inleveren bij de milieustraat.

 

Advertentie