Nederland krijgt recycle-les

vrijdag, 7 mei 2021

Nederland krijgt een recycle-lesje. Dat is de insteek van de nieuwe campagne van Wecycle. Apparaten komen in verschillende maten en de juiste e-waste inleverplek vinden, blijkt nog niet mee te vallen. Met ludieke online video’s wordt Nederland een spiegel voorgehouden en krijgen mensen tips om hun recyclevaardigheden te verbeteren.

De ‘lessen’ worden gegeven door ‘de jonge Wecycle Wijsneus’ via het platform voor duurzame keuzes: watismijnapparaatwaard.nl. Uit onderzoek door Motivaction is gebleken dat 74% van de ouders (met ten minste één (volwassen) kind boven de twaalf) vaak het idee heeft dat hun kinderen nu meer leren over afval scheiden dan zij leerden op deze leeftijd. Wecycle werkt al vele jaren samen met basisscholen om kinderen met acties en educatief materiaal bekend en vertrouwd te laten maken met het recyclen van afgedankte elektrische en elektronische apparaten en lampen (e-waste). Bekijk de video's op watismijnapparaatwaard.nl

Stichting OPEN en Wecycle

Stichting Organisatie Producentenverantwoordelijkheid E-waste Nederland (OPEN) is, namens alle producenten van elektrische apparaten in Nederland, verantwoordelijk voor de inzameling en recycling van e-waste. Het doel is om de wettelijke inzameldoelstelling van 65% te behalen én e-waste circulair te maken. Onder de naam Wecycle worden campagnes gevoerd om de inzameling en recycling van e-waste te stimuleren. Consumenten en professionals kunnen hun e-waste gratis inleveren bij een van onze 13.000 Wecycle-inleverpunten door het hele land.

Advertentie