Mobiele Eddy-Current demoscheider

vrijdag, 21 maart 2014

Goudsmit Magnetic Systems BV uit Waalre heeft haar complete lijn excentrische Eddy Current scheiders aangevuld met een mobiele Eddy Current demoscheider. Deze installatie is op een aanhanger gebouwd en bewijst zijn kunnen in het veld; hij is te zien op de IFAT in München (Hal C2, Stand 314).

De scheider is uitgerust met de meest recente en supersterke Eddy Current separator type NF1500/38HI en is bovendien uitgerust met een extra grote magneetrotor. Daardoor zijn de te scheiden non-ferro deeltjes langer in het Eddy Current-veld, waardoor een betere scheiding plaatsvindt. Door de zeer hoge magneetkracht in combinatie met het hoge aantal magneetpolen en een hoog toerental, zijn deeltjes vanaf een halve millimeter prima te scheiden.

Magneetrotor
De excentriche magneetrotor is verstelbaar in verschillende hoeken ten opzichte van de buitenmantel en daardoor kan het moment van uitstoten van de non-ferro metalen worden beïnvloed. Doordat de magneetrotor uit het midden van de buitenmantel is geplaatst, is het voor ijzerdelen niet mogelijk zich tegen de buitenmantel te hechten en voor inbandingsproblemen te zorgen.

De scheider kan ingezet worden voor huishoudelijk afval (geshredderd), verbrandingsslakken uit huishoudelijk afval, WEEE-schroot, glasrecycling, zware en lichte shredderresiduen (bijvoorbeeld Auto Shredder Residu) en hout- en/of spaanplaatrecycling. De beschikbare machinesbreedtes zijn 600 / 800 / 1000 / 1500 / 2000 mm.

De Eddy Current scheiders zijn verkrijgbaar in de volgende typen: 12-polige magneetrotor (maximaal 300 Hz): geschikt voor 80+ mm fracties, 22-polige magneetrotor (maximaal 550 Hz), die geschikt is voor standaard 20-80 mm fracties, de 22HI-polige magneetrotor (maximaal 733 Hz), die geschikt is voor fijne 0-20 mm fracties (dit type is 15 procent sterker dan de standaard 22-polige machine) en de 38-polige magneetrotor (maximaal 950 Hz), die geschikt is voor 0-10 mm fracties. Specifieke eisen voor niet standaard toepassingen blijven naast de standaard lijn uiteraard nog altijd bespreekbaar.

Advertentie