Metaalrecyclers klaar voor de 1,5 meter economie

vrijdag, 29 mei 2020

De Metaal Recycling Federatie (MRF) heeft specifieke richtlijnen verspreid onder haar leden met als doel die bedrijven in staat te stellen zich optimaal te houden aan de eisen van de 1,5 meter samenleving.

‘Metaalrecycling is onderdeel van de vitale afvalsector en de metaalrecyclers zijn daarom altijd operationeel gebleven’, zegt MRF-voorzitter Gabriël van Seumeren. ‘Zij hebben uiteraard zo snel mogelijk de corona richtlijnen van de overheid in de praktijk gebracht. Nu was het echter belangrijk de specifieke richtlijnen voor de recyclers te actualiseren.’

De MRF heeft een lijst met praktische aandachtspunten opgesteld. Met behulp van deze lijst kunnen metaalrecyclers de werkzaamheden verantwoord en veilig voor bezoekers en personeel uitvoeren. De lijst geeft richtlijnen over de volgende onderwerpen: Heldere weergave van de spelregels die de onderneming hanteert (hesjes, posters, stickers et cetera), instructie over hygiëne en schoonmaken., instructie over inrichten werkplekken kantoor, instructies voor chauffeurs en buitendienstmedewerkers, ontvangst klanten en bezoekers, gebruik van kantine en wc’s, BHV in de 1,5 meter samenleving een de communicatie met werknemers en bezoekers.

Advertentie