Menten-Hilkens kiest voor gemak en snelheid

dinsdag, 13 oktober 2015

Menten-Hilkens in Haelen is al vijftig jaar actief in de metaalrecycling. Onlangs heeft het bedrijf gekozen voor de Liebherr LH26M, een multifunctionele machine die ook geschikt is voor het ‘grijper’-werk.

In het Limburgse Haelen beschikt het bedrijf over een modern machine park waarmee de diverse soorten materialen bewerkt en gesorteerd worden, zodat deze weer ingezet kunnen worden als grondstof. Er staat een knipschaar en diverse schredder- en breekinstallaties. Het transport wordt hoofdzakelijk in eigen beheer uitgevoerd. Naast metaalrecycling kunnen klanten er ook terecht voor nieuw staal, afrasteringen, poorten, dak- en wandbeplatingen en compleet, in eigen huis op maat gefabriceerde paardenstalinrichtingen.

Voor de logistiek handling van de metalen draaien er bij Menten-Hilkens diverse Liebherr-machines, waaronder vier overslag kranen van A316 t/m A934 en twee Liebherr-wielladers. Voor het verkleinen van grote objecten werd voorheen altijd gebruikgemaakt van de brander. Omdat dit arbeidsintensief werk is wat niet iedereen even graag doet, werd gekeken naar een knipschaar voor aan de kraan.

Aangezien dit werk niet een fulltime bezigheid zou worden, ging de voorkeur uit naar een multifunctionele machine die ook geschikt is voor het ‘grijper’-werk. Liebherr kwam met de allround LH26M. Deze 27 tons machine werd voorzien van het eigen Liebherr LIKUFIX snelwisselsysteem waarbij hydraulische uitrustingsstukken gewisseld kunnen worden zonder dat er slangen en koppelingen losgemaakt hoeven te worden. Het wisselen gebeurt vanuit de cabine.
Het grote voordeel hiervan is vooral tijdwinst en geen geknoei meer met olie. De machine is geleverd met een Liebherr poliepgrijper en een roterende Kinshofer ijzerschaar type DRS25. Deze bijna 3 tons schaar past perfect aan de LH26M, zeker doordat er aan de machine een speciale HD steel hangt met extra zware bakcilinder. De pompopbrengst van de Liebherr is zodanig dat de schaar in rap tempo opent en sluit. Dit en het roteren gebeurt proportioneel in de beide joysticks.  

Meer informatie: www.menten-Hilkens.nl en www.wynmalenhausmann.nl.

 

Advertentie