MATECH: ‘Tijdloze uitstraling en de nieuwste technieken‘

woensdag, 31 oktober 2018

MATECH BV is tijdens de beurs Recycling 2018 aanwezig op stand G124. Belangstellenden kunnen daar kennismaken met een breed assortiment kabel- en metaalrecyclingmachines en analyse-instrumenten.

Op de stand van MATECH BV worden onder andere twee verschillende draagbare metaalanalyse-instrumenten gedemonstreerd: de VULCAN en de X-MET 8000. Het grote verschil tussen deze twee analyse instrumenten is dat de VULCAN op basis van een laser werkt en de X-MET 8000 met röntgenstraling. De VULCAN is met een meettijd van één seconde het snelste analyse toestel ter wereld. Daarentegen is de X-MET 8000 iets trager wat weer zorgt voor een zéér nauwkeurige meting. Naast nieuwe instrumenten heeft MATECH BV altijd een groot aantal gebruikte, nieuw gekalibreerde en gecontroleerde analysetoestellen voorradig.

Noviteiten

Tijdens Recycling 2018 zijn ook de nieuwste generatie kabelrecyclingmachines van Guidetti op de stand van MATECH BV te zien. Om een scala aan oplossingen voor uw kabelrecyclingprobleem te tonen wordt een kleine, compacte SINCRO 315 in werking gedemonstreerd. De SINCRO 315 heeft een inputcapaciteit van 100-150 kg/uur en is eenvoudig op te stellen en te gebruiken. Daarnaast is een WIRE PRO3000 box op de stand te bewonderen. Deze module is een onderdeel van een productielijn waarop tot meerdere tonnen kabel per uur verwerkt kunnen worden. Aspecten als onderhoudsvriendelijkheid, gebruiksvriendelijkheid en toepassing van slimme verkleinings- en scheidingstechnieken kunnen wij u prima toelichten tijdens het bekijken van de WIRE PRO3000 box. 

Op het gebied van uitdagende separatievraagstukken wordt vaak een natseparatiesysteem ingezet. Denk hierbij aan zeer kleine deeltjes metalen scheiden van kunststof of de separatie van lichte en zware metalen.  Tijdens de beurs demonstreert MATECH BV hoever de mogelijkheden reiken met een compacte, oerdegelijke machine die door leverancier Metal Marketing wordt geleverd.

Bergamini

Recentelijk heeft MATECH BV Bergamini toegevoegd als leverancier. Op de beurs is van deze leverancier een compacte kabelpeller te zien voor het verwerken van PVC-, en plastic kabel. Naast kabelpellers levert Bergamini ook vegers voor het schoonmaken van de werf door middel van een heftruck. De vegers zijn leverbaar in diverse maten, geschikt voor alle merken heftruck.

Tot slot wordt op de beursstand een nieuwe techniek in metaalseparatie getoond! In Nederland is deze nog niet eerder vertoond. Voor meer informatie over MATECH BV, ga naar www.matech.nl

Advertentie