Lion Metals investeert in intern transport en efficiëntie

woensdag, 31 augustus 2016

Op de Kruising van de A16 en A20 bij Rotterdam-Crooswijk aan de Boezembocht 31 zit sinds ruim  vijftien jaar Lion Metals, het adres voor particulieren en bedrijven voor verkoop van ferro en non-ferro metalen. Onlangs heeft Lion Metals een nieuwe Container Carrier type TT223, 4x2 geleverd door Terberg Benschop, in gebruik genomen. Deze Container Carrier is voorzien van een VDL Haakarmsysteem.

Terberg  Benschop B.V. is fabrikant van speciale voertuigen en ontwikkelt en fabriceert voertuigen op maat, zoals terminal en RoRo-trekkers voor transport en distributie van trailers in havens, industrie en logistiek en road/rail-voertuigen die treinwagons rangeren op het spoor.

Door het interne container transport met deze carrier af te regelen kan Lion Metals nog sneller en efficiënter werken.  De vrachtwagens kunnen direct bij aankomst bij het bedrijf hun container afzetten en hoeven niet te wachten totdat er plek is om de container te lossen.

Met de Terberg Container Carrier worden de containers vervolgens gelost bij de krachtige Lefort verschrotingsschaar van Lion Metals.  Na verschroting van het materiaal worden hiermee de containers weer gevuld en door de container carrier weer op een dusdanige plek geplaats dat deze weer makkelijk door de vrachtwagens opgepakt kunnen worden om afgevoerd te worden. Kortom: door de nieuwe container carrier kunnen de mensen van Lion Metals de verwerking en het transport van schroot nog verder optimaliseren.

Advertentie