Liebherr LH30 en LH40 voor Robben

donderdag, 1 juli 2021

Robben Metaalrecycling in Wolvega heeft onlangs een Liebherr LH30 en LH40 in gebruik genomen.  Een optimale combinatie voor jarenlange, efficiënte schrootverwerking, aldus Wynmalen & Hausmann.

 

De LH30 is een 30 tons mobiele overslagmachine met vier stempels, uitgerust met massieve banden 1000-20 met tussenringen. De machine bevat veel bedieningsgemak en comfort. Denk op dit gebied onder meer aan een automatische pendelasvergrendeling en automatische zwenkrem, een automatische centrale smeerinstallatie, climate control en luchtgeveerde stoel voor veel comfort, Liebherr touch screen bediening en joy stick besturing.

 

Ook aan het milieu en veiligheid is gedacht. Zo heeft de overslagmachine een Liebherr Fase 5 motor, luchtvoorfilter en aan automatische omkeerfan. Wat betreft veiligheid biedt de LH30 een steelcilinderbegrenzing (ingaande en uitgaande beweging), LED-verlichting op giek en cabine en een camera op de ballast en aan rechterzijde.

 

Andere bijzonderheden zijn een aparte zwenkpomp voor snelle bewegingen, korte cyclustijden, proportionele rotatie- en knijper functies voor goed doseerbare bediening en een hydraulische cabineverhoging voor optimaal zicht.

 

LH 40

De Liebherr LH40  is een 40 tons mobiele overslagmachine met vier stempels. De machine is uitgerust met een automatische pendelasvergrendeling en automatische zwenkrem, een automatische centrale smeer installatie, climate control en luchtgeveerde stoel voor veel comfort, Liebherr touch screen bediening en joy stick besturing. Op het gebied van milieu biedt de machine

Een Liebherr Fase 5 motor, brandstof besparende Energy Recovery Cilinder onder de giek en een luchtvoorfilter en automatische omkerende koelfan.

 

De LH40 heeft een aparte zwenkpomp voor snelle bewegingen en korte cyclustijden, proportionele rotatie- en knijper functies voor goed doseerbare bediening en een hydraulische cabine verhoging voor optimaal zicht. De veiligheid wordt verder vergroot door een steelcilinder afschakeling door middel van een benaderingsschakelaar, overbelasting waarschuwingssysteem, LED-verlichting op giek en cabine, een schakelbare rijalarm en een doorlopende voorruit van pantserglas. Kortom:

een ideale combinatie voor jarenlange efficiënte schrootoverslag!

Advertentie