Liebherr LH 60 industrie overslagmachine voor Van de Heg

zondag, 18 augustus 2013

Een primeur voor Van de Heg Metaal- en Machinehandel in Nijkerkerveen. Aan dit bedrijf werd onlangs door verkoper Jan Velders en zijn collega’s van de servicedienst van Wynmalen & Hausmann NV uit Heteren de eerste high tech Liebherr LH 60 industrie overslagmachine in Nederland geleverd en in bedrijf gesteld. De combinatie van deze Zuid-Duitse degelijk machinebouw met nuchter en efficiënt Nederlands onderhoud leidt bij Van de Heg al jaren tot grote tevredenheid

Van de Heg Metaal- en Machinehandel B.V. werd opgericht door H. van de Heg en is al jarenlang actief op het gebied van machinehandel en handel in metalen. Het bedrijf startte 41 jaar geleden op de huidige locatie en is uitgegroeid tot een begrip binnen de regio en de metaalrecyclingbranche. De eigenaren Henk van de Heg en zijn zonen Henk jr. en René runnen samen het bedrijf.

In de loop der jaren zijn ze naast het normale schroot en de metalen vooral ook gespecialiseerd in grote delen. Bij Van de Heg schrikken niet van een groot volume containers, opleggers of een locomotief met wagons.  Om ook al dit grote materiaal efficiënt in te kunnen nemen, beschikt het bedrijf over een 60 en een 70 tons heftruck. Voor de verwerking staat een 880 tons Lefort schaar zijn mannetje en de overslag wordt al jaren verzorgd met Liebherrs.

Naast een Liebherr rupsoverslagkraan van het type R934 uitgevoerd met schaar bestaat het kranenpark van Van de Heg uit een mobiele Liebherr A924 overslagmachine.  Beide machines gaan indien nodig mee op locatie voor sloop-, sorteer- en overslagwerk met de bijpassende Liebherr grijpers.

Sinds kort draait in Nijkerkerveen ook een gloednieuwe LH60. Dit is één van de machines uit de nieuwe serie overslagmachines die Liebherr dit jaar op de markt brengt. De LH serie kenmerkt zich door de aandrijving met de nieuwste en zuinige Liebherr motoren die voldoen aan alle emissienormen (fase 3b). Een uitgekiend motormanagementsysteem en bijbehorende hydraulische besturingseenheid zetten het opgewekte vermogen efficiënt om in soepele overslagbewegingen en een hoge productie per draaiuur.

Lage kosten
De keuze van de firma Van de Heg viel op de LH60 vanwege de goede ervaringen met de andere Liebherr-machines in combinatie met de brandstof- en kostenbesparende ERC-cilinder. Kortom: langdurig veel tonnen per draaiuur overslaan met lage kosten per ton.

Op de dag dat de overslagmachine door van Wynmalen & Hausmann werd opgebouwd, werd aan de LH60 ook weer een Liebherr poliep bevestigd. Een poliep met een bewezen constructiewijze en uitvoeringsvorm van de grijperschalen. Net als bij de A924 en de R934, maar wel een paar maten groter. Met de grijper type GM 70 met een inhoud van 1100 liter zijn machine en poliep helemaal klaar voor de toekomst en voor alle grote te recyclen onderdelen.
 

Advertentie