Liebherr A924 industrie overslagmachine in Tiel

vrijdag, 21 maart 2014

Om alle klanten naar wens te bedienen, moet men tegenwoordig van veel markten thuis zijn en letterlijk veel in huis hebben. Janho Recycling in Tiel is zo’n bedrijf. Door naast (container)transporten ook afbraakdiensten, machinehandel en metaalrecycling aan te kunnen bieden, is het bedrijf sinds de start in 2010 sterk gegroeid. Onlangs werd een Liebherr A924 industrie overslagmachine aangeschaft.

Leo Janssen, eigenaar van Janho Recycling, vertelt: ‘Wij behoren tot de recyclebedrijven die zich verenigd hebben in het Bureau of International Recycling (BIR). Mede hierdoor kunnen wij voor diverse landelijke bedrijven werken die het afval uit hun productieprocessen op de juiste manier en maatschappelijk verantwoord willen laten verwerken. Uitgangspunt bij al onze werkzaamheden is

Recent heeft het bedrijf een nieuwe Liebherr A924 C industrie machine met Liebherr-poliepgrijper in gebruikgenomen. ‘De keuze voor Liebherr was niet moeilijk, omdat we al bekend waren met het merk en met leverancier Wynmalen & Hausmann NV uit Heteren (Gld). Bovendien: wat goed is en goed bevalt, moet je niet veranderen.’

De Liebherr industrie overslagmachine wordt gebruikt bij het verwerken van schroot en andere materialen. Voor dit werk is de machine uitgevoerd met een hydraulisch verstelbare cabine en een Liebherr GM65-poliepgrijper. De vier afstempelpoten zorgen voor voldoende stabiliteit om het materiaal rondom de kraan op het maximale bereik op te pakken. Dit bereik van de kraan en de capaciteit per uur zijn afgestemd op de rest van het bedrijfsproces.

Een belangrijke nieuwe schakel in het bedrijfsproces wordt gevormd door de nieuwe TAURUS-schrootschaar die het recyclingplaatje voor Janho helemaal compleet maakt. Hiermee kan het bedrijf haar klanten nog beter bedienen.

De opbouw van de schaar loopt parallel met de in gebruik name van de kraan. Beide machines zijn op elkaar afgestemd en zullen in korte tijd volledig operationeel zijn.

Een andere belangrijke uitbreiding bij Janho is het feit dat het verwerkte materiaal het recyclingterrein niet alleen per vrachtwagen verlaat, maar ook per schip. De gunstige ligging van het terrein aan het water maken intermodaal werken mogelijk. Op deze manier kan het milieu verder worden ontlast en kan ook aan deze wens van de klant worden voldaan. Capaciteit om het materiaal te vervoeren, op te slaan en te verwerken is er voldoende. Kortom: Janho is klaar voor een milieuvriendelijke toekomst!

Meer informatie: www.janhorecycling.nl en www.wynmalenhausmann.nl. 

Advertentie