Levering Lindner Urraco 75 Benelux-primeur

zondag, 18 augustus 2013

Met de levering van de eerste Lindner Urraco 75 in de Benlux door Van der Spek Vianen heeft Mulit Continental een primeur gekregen. De nieuwe langzaam draaiende Lindner Urraco 75 verkleiner wordt ingezet op de werven van Multi Continental Groep in Nederland en België voor het verkleinen en bewerken van vele materiaalstromen. Om de machine gemakkelijk te kunnen transporteren is hij uitgevoerd als een haakarm-unit.

Met de investering in de Lindner Urraco 75 laat Multi Continental wederom zien voorop te lopen als het gaat om duurzaam recyclen, de Lindner is namelijk uitgerust met een Scania Tier IVinterim dieselmotor, die voldoet aan de nieuwste emissie-eisen. De Scania DC9 produceert 350 Pk en kan via de Bosch-Rexroth aandrijving een kracht van 240.000 nm op de werktuigen brengen. Daardoor kan de machine ook worden ingezet voor het verkleinen van zeer moeilijk te verkleinen materialen. Dit kan rechtstreeks op de assen of in de hydraulische via de afstandbediening te klappen bunker worden gelaten.

In de Urraco 75 zijn twee assen gemonteerd met een lengte van 1.750mm lengte en een diameter van 650mm. Deze zijn via de PLC-besturing traploos verstelbaar tussen de 14 en 32 omwentelingen per minuut. Bij Multi Continental zijn twee assen gemonteerd welke speciaal zijn uitgevoerd voor het verkleinen van metalen, uiteraard zijn er vele verschillende mogelijkheden en configuraties mogelijk zodat de assen worden afgestemd om het uit te voeren werk en gewenste eindfracties. De verkleinde fractie wordt via een 1200mm brede afvoerband die voor transport hydraulisch kan worden ingeklapt afgevoerd. De band is via de afstandbediening in hoogte in te stellen.

.

Advertentie