KW Supply vindt oplossing voor snel laden en lossen van buizen

woensdag, 8 juni 2016

KW Supply Magneetsystemen in Rotterdam heeft voor Solines Buizen in Moerdijk een magneetinstallatie ontworpen om buizen snel en veilig te laden en te lossen op trailers en spoorwagons.

Om de grote stroom trailers en wagons sneller en veiliger te laden en te lossen, is in overleg met KWSupply een magneetinstallatie ontworpen waarbij de magneten hydraulisch in en uit kunnen schuiven op de gewenste maat van de buizen. De installatie pakt twee buizen van 12 meter gelijktijdig op wat een enorme tijdwinst is en een veilige werk situatie oplevert.

De magneten kunnen daarbij 360 graden draaien om de buizen in elke positie te manoeuvreren. Voor de overslag machine is gekozen een Sennebogen  840 E en de hydraulisch aangedreven magneetinstallatie is voorzien van alle veiligheden waaronder een noodstroom installatie, zodat bij uitvallen van de machine de magneten nog 30 minuten hun werk veilig blijven doen. Tijdens het noodsignaal en zwaailamp is er ruim voldoende tijd de last aan de grond te zetten.   

Inmiddels hebben diverse buizen fabrikanten interesse getoond en mocht KW Supply de installatie demonstreren aan een van de grootste Russische buizenproducent. Een filmpje van het magneetsysteem is te vinden op: https://youtu.be/rBeAQ99MSdg. Zie voor meer informatie ook: www.kwsupply.com.

Advertentie