Krachtige Volvo machines bij Putman Recycling

donderdag, 26 september 2013

Volvo dealer J.W. Obbink B.V. heeft een Volvo wiellader L150G en een L90G plus een mobiele graafmachine EW180D afgeleverd bij Putman Recycling in Westervoort. Weer koos Putman Recycling voor Volvo vanwege de goede ervaringen, het lage brandstof verbruik, minder uitstoot en de nieuwste technieken. Sinds jaar en dag doet Putman al zaken met Han Obbink.

“We houden ons machinepark graag zo jong mogelijk”, vertelt Mark Knol, Hoofd Technische Dienst, “Want zo profiteren we van de nieuwste technieken, de machines zijn bedrijfszeker en werken altijd veilig en efficiënt. De machinisten werken ook graag met Volvo want de machines zijn rijk uitgerust. De Volvo CareCab voldoet aan de actuele ROPS/FOPS eisen. Het zicht rondom is optimaal, er is veel binnenruimte en de cabine is voorzien van een goede luchtfiltering en klimaatbeheersing. Er is tevens een Freshfilter overdruksysteem opgebouwd.”

De wielladers zijn, volgens Knol,  helemaal afgestemd op het werk. “Ze laden dagelijks de puinbrekers en sorteerinstallatie met bouw- en sloopafval. Met de Verachtert laadbakken worden per dag veel tonnen afval verwerkt. Alle machines zijn uitgerust met banden geschikt voor de recycling activiteiten.” De Volvo wielladers zijn voorzien van Panolin biologische hydrauliekolie VG46, hiermee voldoen ze aan alle voorwaarden van de Mia/Vamil regeling. Knol: “Dit heeft zeker meegespeeld bij aankoop. De graafmachine EW180D doet qua uitrusting niet onder voor de wielladers. Er mist niets. De kraan verzorgt het voorsorteerwerk van bouw- en sloopafval en wordt ingezet voor het crushen van grove beton bij de puinbreker. Het blikveld is uitstekend vanuit de CareCab en wordt nog verbetert door de kleuren achteruitkijkcamera.”

De Volvo EW180D heeft een nieuw ontworpen zware onderwagen. Voor meer stabiliteit zijn er vier steunpoten gemonteerd. De EW180D heeft de juiste gewichtsklasse voor onze werkzaamheden. “Met de verlengde garantie wordt ons veel zorg uit handen genomen.”

Training
“Een machine moet worden gebruikt zoals het bedoeld is”, vervolgt Mark. “Daarom is het goed dat Kuiken trainingen op locatie aanbiedt. Jan Vermue van Kuiken N.V. heeft onze machinisten uitvoerige instructie gegeven. Aan de orde kwamen onder meer het gebruik van het ECO- pedaal, de lock-up voor het rijden op langere afstanden en de ECO- modus  om nog zuiniger te werken. Zelf vind ik het Matris rapport belangrijk. Daarin kun je precies lezen hoe de machinist omspringt met de machine. Na de eerste 500 uur bespreken we diverse punten en kan er eventueel gecorrigeerd worden. Dat is het mooie van de nieuwste technieken, je blijft bij.”

Kwaliteit als grondslag
Het veelzijdige familiebedrijf Putman in Westervoort, waar Ton Putman (derde generatie) als enig aandeelhouder aan het roer staat, waarborgt kwaliteit. De Putman Groep heeft vestigingen in Westervoort, Wijchen en in Wissel (Duitsland). De hoofdactiviteiten bestaan uit het verwerken van primaire en secundaire bouw- en grondstoffen, sloopwerk, infrawerken, afvalinzameling en transport. Sinds kort  heeft Putman de beschikking over een hypermoderne granulaatmenger. De gecertificeerde onderneming werkt volgens de huidige wettelijke voorschriften en regelgeving en kwaliteit is gegarandeerd.

Kuiken N.V. is een full service dienstverlener en importeur van onder meer toonaangevende merken als Volvo, Sennebogen, Holms en Sandvik in de Benelux en Terex Port Equipment en Mafi Transport Systems in Nederland. Het hoofdkantoor is gevestigd in Emmeloord.

Advertentie