Koster Metalen kiest voor een Sennebogen met elektromotor

maandag, 3 maart 2014

De Sennebogen overslagmachine 850A Elektro – D-serie – Greenline is eind februari afgeleverd bij Koster Metalen B.V. in Beverwijk. Deze speciaal voor overslag ontworpen machine is rijk toegerust.

Koster Metalen koos voor een elektrische overslagkraan met een elektromotor van 250 kW (400V /50 Hz) met een aansluitvermogen van 410 kVA. De speciale Sennebogen Maxcab - industrie uitvoering - type D270  met schuifdeur is elastisch gelagerd en in hoogte verstelbaar, traploos tot 2.7 meter vanaf de onderste positie. Het ergonomische bedieningstableau maakt het werken prettig. Het zicht rondom is uitstekend mede door het camerasysteem en het GreenLine elektro verlichtingspakket. Met een giekconfiguratie K21 voor een reikwijdte op de bakpen tot 21 meter, bestaande uit een rechte hoofdgiek van 12.1 meter en een grijpersteel van 9.5 meter kan er vlot en comfortabel worden gewerkt. De rupsonderwagen R83/490 met een geïntegreerde pylon van 2.0 meter in de middelbrug plus een pylon van 3.00 meter tussen onder- en bovenwagen geeft een maximale zichthoogte van ruim tien meter. De spoorbreedte is 4.9 meter. De bovenwagen heeft aan de linker- en rechterzijde een bordes t.b.v. service, onderhoud en veiligheid. Plus een extra smeerautomaat voor de bonkelaar draaikrans inclusief 360 graden afscherming. Standaard beschikt de Sennebogen 850A over een centrale smering in de draaikrans.

Goede keus
Door Michel de Pagter, bedrijfsleider, wordt lovend gesproken over de net aangekochte Sennebogen. ‘Na het aanschrijven van diverse merken kwamen we terecht bij Kuiken en Sennebogen. Paul Helmink, Sales Manager, kon ons overtuigen dat de Sennebogen 850A elektrische overslagmachine het meest geschikt is voor onze werkzaamheden. Het concept waar Sennebogen mee werkt sprak ons direct aan.’

De constructie van de machine is volgens hem degelijk. ‘We verwachten lage onderhoudskosten omdat de efficiënte elektromotor weinig onderhoud vereist. Zo blijven de kosten per draaiuur laag en heeft de machine een langere levensduur. We hebben veel vertrouwen in de Sennebogen, hij draait perfect. Onze machinist Freek van Stein is de koning te rijk. In de ruime en ergonomische cabine kan hij tijdens de lange werkdagen aangenaam werken. Bij het voorsorteren en het vullen en leeghalen van de schrootschaar heeft hij mede door de vele kleuren camera’s en lampen een uitstekend  zicht. Door de elektromotor is het rustig in de cabine en is er heel weinig omgevingslawaai. En we ontlasten  het milieu.’

Het CareTrack volgsysteem laat de machine makkelijk uitlezen. ‘Klein onderhoud doen we zelf, groot onderhoud leggen we in handen, eventueel na onze werktijd, van ervaren Kuiken monteurs. Een goede keuze om met Sennebogen en Kuiken in zee te gaan’, aldus De Pater.

Toonaangevend familiebedrijf
Koster Metalen in Beverwijk is al tachtig jaar een bekend en toonaangevend familiebedrijf. Het bedrijf koopt schroot en metaal in uit de handel en constructiebedrijven en maakt het door knippen en sorteren geschikt voor grondstof voor staalfabrieken. Het schrootafval wordt bijna voor 100 procent gerecycled. Het staalschroot wordt zowel nationaal als internationaal afgezet. De negenendertig medewerkers van Koster voeren opdrachten voor zakelijke en particuliere klanten snel en vakkundig uit.

Kuiken N.V. is een full service dienstverlener en importeur van onder meer toonaangevende merken als Volvo, Sennebogen, Holms en Sandvik in de Benelux en Terex Port Equipment en Mafi Transport Systems in Nederland. Het hoofdkantoor is gevestigd in Emmeloord.

Advertentie