Kobelco SK210D 'Multi Dismantling' voor Autodemontage M.J. Rutte en zonen

donderdag, 27 februari 2020

Autodemontage M.J. Rutte en zonen B.V uit Velserbroek heeft via de Kemp Groep in De Meern een Kobelco SK210D 'Multi Dismantling' machine in gebruik genomen. Rutte is ervan overtuigd dat met deze machine de efficiëntie en veiligheid van het recyclen van de autowrakken met deze machine verbeterd kan worden. De autowrakken worden in samenwerking met Auto recycling Nederland (ARN) op een milieuvriendelijke manier verwerkt.

In Japan en veel andere landen is dit de gebruikelijke manier om auto's snel en eenvoudig te demonteren. Ondanks de flinke afmetingen van zowel de kraan als de hydraulische knijper is het mogelijk om met verrassend veel precisieonderdelen uit een autowrak te plukken en zo eenvoudig te sorteren.

Bijkomend voordeel is dat de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd door één persoon (de machinist) en dat deze in de veilige cabine beschermd is tegen rondvliegend materiaal, waardoor het risico op een bedrijfsongeval sterk afneemt. Ook de onveilige en risicovolle werkzaamheden met een snijbrander, en het bijkomende brandgevaar, behoren hiermee tot het verleden.

Kobelco SK210MD

De Kobelco SK210MD weegt in combinatie met de knijper (of nibbler) circa 30 ton en heeft een motorvermogen van 159 pk. Daarnaast beschikt ook deze machine over alle elementen die een zuinige en stille Kobelco kenmerken. De ruime en comfortabele cabine biedt de machinist een prettige en veilige werkomgeving. De opvallende klemmen aan de voorzijde houden het autowrak stevig in hun greep. Hierdoor zijn de verschillende onderdelen nog eenvoudiger uit het wrak te verwijderen.

Anders dan de typeaanduiding doet vermoeden zijn er veel verschillen met een conventionele Kobelco SK210lc graafmachine. Naast uiteraard de nibbler en de hydraulische klemarmen zijn de belangrijkste verschillen onder andere de versterkte giek en lepelsteel, de versterkte bak- en armcilinder, het extra contragewicht, de verzwaarde en lagere draaikrans en onderwagen en de 6 mm dikke beschermplaat aan de onderkant van de onderwagen. Daarnaast is de machine standaard voorzien van slangbreukbeveiliging, front- en dakbescherming en een geïntegreerde intercom in de cabine.

M.J. Rutte en zonen

Autodemontage M.J. Rutte B.V. is het grootste autodemontagebedrijf in de omgeving Kennemerland. Het bedrijf is sinds 1970 actief in de autorecycling en vandaag de dag recyclet het zo’n 80 tot 100 auto’s per week. Hierdoor mag het zichzelf een van de grote spelers in de autorecycling noemen.

Het bedrijf is gevestigd aan de Hofgeesterweg 7 in Velserbroek. Een centraal gelegen positie in de omgeving van Amsterdam, Haarlem en Alkmaar. Het bedrijf specialiseert zich in alle merken auto’s vanaf 7 jaar oud en naast het recyclen van auto’s biedt zij van deze auto’s diverse tweedehands en nieuwe onderdelen aan. Kijk op www.autodemontagerutte.nl voor meer informatie over Autodemontage Rutte.

 

Advertentie