Inter-Techno tevreden over verkoop van Bobcat-verreikers in Nederland

donderdag, 26 maart 2020

Inter-Techno, de Nederlandse distributeur van Bobcat, is tevreden over de Nederlandse verkoop van Bobcat-verreikers in 2019. Bobcat verkoopt weliswaar al langer verreikers, maar Inter-Techno heeft zich specifiek op dat marktsegment gericht na de introductie van enkele nieuwe modellen eind 2018.

‘We hebben in 2019 18 machines verkocht in Nederland, waardoor ons marktaandeel van niets ineens naar ongeveer vijf procent is gestegen’, licht Bertus Boer, algemeen directeur van Inter-Techno toe. ‘De meeste Bobcat-verreikers zijn door verhuurbedrijven. Dankzij de introductie van een aantal speciale AGRI-modellen zijn onze verreikers nu ook een interessant alternatief voor agrarische bedrijven.’

Eind 2018 introduceerde Bobcat de nieuwe TL43.80HF verreiker; met een hefvermogen van 4,3 ton en een maximale hefhoogte van 8 meter het nieuwe topmodel uit de reeks Bobcat-verreikers. Met het nieuwe model, dat ook leverbaar was met een aantal speciale AGRI-pakketten, richtte Bobcat zich voornamelijk op de agrarische sector markt. Met zijn compacte afmetingen, uitstekende wendbaarheid, een lichtgoedbak van 3500 liter, een opbreekkracht van 7000 kg en reeks speciale aanbouwdelen biedt de machine prima prestaties en een hoge productiviteit.

Waste Expert-model

Medio 2019 introduceerde Bobcat een nieuwe serie ‘Waste Expert’ telescopische laders, die specifiek ontwikkeld waren voor materialhandling in de afvalverwerking en recycling. Het model dat eveneens gebaseerd is op de TL43.80HF heeft speciale aanpassingen voor het werken met afvalstromen. De machines zijn veel robuuster uitgevoerd met zware assen, een bodemplaat en tal van speciale voorzieningen en onderdelen, die de machine en de bestuurder in de zware omstandigheden beschermen. In Nederland is inmiddels ook de eerste Waste Expert-versie verkocht.

‘Ons productportfolio verreikers is nog relatief beperkt’, verduidelijkt Bertus Boer. ‘De verreikerlijn bestaat nu uit 8 modellen, maar we hebben bijvoorbeeld nog geen roto’s, geen compacte verreikers en geen echte heavy duty machines. Bobcat breidt het productaanbod echter steeds verder uit. Medio van dit jaar komen de eerste Stage V machines op de markt en eind van het jaar introduceert Bobcat een nieuwe generatie verreikers’, verklapt Boer.

‘Het nieuwe jaar is voor ons prima begonnen. We hebben dit jaar al tien verreikers verkocht. We verwachten dat we onze doelstelling van zo’n dertig machines dit jaar zullen halen, waardoor we in dat segment op een marktaandeel van zo’n 10 procent uitkomen. Dat zou een mooie prestatie zijn na twee jaar.’

Advertentie