IFAT 2020 is geannuleerd

vrijdag, 29 mei 2020

In overleg met de Executive Board van de Exhibitors 'Advisory Board en de conceptuele partners van IFAT, heeft Messe München besloten om IFAT 2020 te annuleren.

Dit besluit werd genomen naar aanleiding van een enquête, die gehouden is onder de IFAT-exposanten. Hieruit bleek dat de meeste respondenten tegen het houden van IFAT zijn. Volgens de respondenten is het onaanvaardbaar zijn om het evenement door te laten gaan- niet alleen voor Messe München maar ook voor de beursdeelnemers. Bovendien mogen grote evenementen volgens de laatste aankondigingen pas eind augustus 2020 worden gehouden. Om alle klanten een betrouwbare basis te bieden voor planning en in nauw overleg met de Raad van Bestuur van de Exposantenadviesraad, is IFAT geannuleerd.

Niet te voorziene omstandigheden

‘Een veilige en succesvolle IFAT 2020 voor alle betrokkenen - dat was onze eerste zorg. Vanwege de nog steeds niet te voorziene omstandigheden is deze doelstelling helaas niet meer haalbaar, zelfs niet voor de nieuwe datum’, legt Stefan Rummel, algemeen directeur van Messe München, uit.

De beurs was al uitgesteld van mei tot september. ‘We schrappen daarom de alternatieve datum met een zwaar hart. De volgende IFAT vindt plaats van 30 mei tot 3 juni 2022 ', zegt Rummel. Zelfs in deze turbulente tijd zien Messe München en het IFAT-team zichzelf als partners van de industrie: ‘We zullen ons platform blijven ontwikkelen en digitaal aanvullen om een ​​nieuwe impuls te geven aan de milieu-industrie - zowel op onze thuisbasis in München als in internationaal.’

Duidelijke mening

De beslissing is gebaseerd op intensieve gesprekken met brancheorganisaties, partners en vele exposanten uit alle segmenten van IFAT. En een recent onderzoek heeft deze mening bevestigd. De enquête onder alle op de beurs ingeschreven exposanten werd in de week na Pasen online gehouden. 1.933 exposantenvertegenwoordigers van over de hele wereld namen deel. 64 procent zei dat het volgens IFAT in september 2020 niet te rechtvaardigen was vanwege de coronaviruscrisis (737 respondenten) of dat ze zouden willen pauzeren vanwege de lage verwachtingen van het succes van de beurs (507 respondenten). 85 procent van de ondervraagden verwacht niet dat de sector milieutechnologie vóór de eerste helft van 2021 economisch zal herstellen.

Meer informatie is beschikbaar op www.ifat.de/en.

Advertentie