Grote Steinert elektromagneet voor OBA

dinsdag, 10 juni 2014

Van der Spek Vianen heeft bij OBA in Amsterdam een nieuwe Steinert UME 180 195R in gebruik gesteld. Na uitgebreid onderzoek wat de mogelijkheden waren in de markt heeft OBA gekozen voor de Steinert UME 180 195R welke met zijn 16 ton eigen gewicht tot de sterkste magneet in de markt mag worden gezien. Door het zeer sterke magnetische veld kan OBA hun klanten garanderen een ijzervrij product te leveren dat per trein of schip de overslagterminal in Amsterdam verlaat.

De Steinert bovenbandmagneten worden bij Steinert geheel in eigenhuis ontwikkeld en geproduceerd. dat wil zeggen inclusief het ‘hart’ van de magneet;  de electrospoelen. De gebruikte spoelen in de elektromagneten zijn gemaakt van Anofol wat bestaat uit zuiver aluminium Al 99,5 en E-Al 99,7. De voordelen ten opzichte van traditionele spoelen zijn dat ze beter te verwerken zijn, een lager gewicht hebben, minder energie verbruiken, betere warmte overdracht en na het anodiseren een zeer harde kras vaste isolatie hebben als bij chroom.

De spoelen worden in eigen huis door hun anodiseerinstallatie geoxideerd waardoor er een isolatielaag ontstaat welke één is met het aluminium. Hiermee is de juiste isolatie van de spoelen 100 procent gegarandeerd. Hierna worden de spoelen gevormd in de gewenste maatvoering waarna er een epoxy wikkeling omheen gaat voordat hij in de basis wordt gemonteerd. Door de isolatie kunnen de spoelen met ‘scherpe’ hoeken gebogen worden, zodat ze tot in de hoeken van de magneten kunnen worden geplaatst.

Na het plaatsen wordt de behuizing gesloten en wordt de magneet verder opgebouwd met de rollen en band. Deze band kan naar wens van de klant op veel verschillende manieren worden uitgevoerd zodat hij het beste voldoet en de langs mogelijke levensduur heeft. Bij OBA wordt de band in de fabriek voorzien van beschermende prallplaten die de impact op de band tegengaan van ijzerdelen die door de sterke magneet worden aangetrokken.

De Steinert is door TME uit Zwolle ingebouwd in een door hun complete turn-key nieuw gebouwd overslagstation bij OBA. TME ontwerpt en realiseert klant specifieke machines, werktuigen en installaties voor verschillende sectoren.

 

 

 

Advertentie