Goudsmit toont nieuwe I Siens

donderdag, 26 september 2013

Een recente ontwikkeling binnen Goudsmit is een I-Siens sensor scheider. Dit systeem vult de scheiding vóór of ná de Eddy Current scheiders perfect aan.

Het scheidingsprincipe bestaat uit een transportband waarin net voor de eindrol een sensorplaat is gemonteerd. Deze plaat detecteert een metaaldeel evenals de lijn waarin dit metaaldeel zich op de band bevindt. Vervolgens berekent de software de exacte plaats en wordt het deel in zijn vrije afwerpcurve met een luchtpuls uit de stroom geschoten en achter een scheidingsschot gedumpt.
Met de I-sensor scheider is het mogelijk om RVS, lood en koperdraad uit een materiaalstroom te scheiden.

Naast de I-Siens was er op Recycling 2013 ruime aandacht voor de Eddy Current scheider, die geschikt is voor superfijne fracties. Waar voorheen deeltjes vanaf circa 3 mm prima gescheiden konden worden, is dit met de nieuwe technologie mogelijk vanaf circa 0,5 mm. Deze ECS wordt uitgevoerd met een 36HI polige magneetrotor. Deze 36 staat voor 36 poolparen en de HI staat voor High Intensity, hetgeen betekent dat het veld op een zeer speciale manier is versterkt. Dit maakt het mogelijk om bijvoorbeeld dunne koperdraden (vanaf  ca. 0,5 mm) te scheiden. Gevolg is dat reststromen die nog waardevolle metalen bezitten, maar te duur waren voor metaalscheiding weer interessant worden voor potentiële verwerkers.

Advertentie