Elektrisch aangedreven Atlas van 66 ton voor International Metal Trading

vrijdag, 24 april 2020

International Metal Trading uit Nieuwerkerk aan den IJssel heeft via Hans van Driel B.V. uit Tiel weer een Atlas recyclingmachine in ontvangst genomen. Deze unieke Atlas 550 MH-LC-E recyclingmachine is elektrisch aangedreven en zal op de werf van IMT voornamelijk ingezet worden bij het vullen van containers met metaal en het vullen van de schaar. Het is de eerste elektrische Atlas van dit kaliber in Europa.

Deze circa 66 ton wegende recyclingmachine is voorzien van een Halter elektromotor met een vermogen van 132 kW. Deze 550 MH-LC-E is zeer geschikt voor werkzaamheden in de recycling, afvalverwerking, lossen van schepen en zoals bij International Metal Trading bij het vullen van containers.

De liftcabine geeft de machinist uitstekend zicht op de werkzaamheden en een zeer comfortabele in en uitstap omdat cabine tot maaiveld kan zakken. Daarnaast kenmerkt deze Atlas zich door een zwenkradius van 3.500 mm, Linde Load Sensing hydrauliek en een trekkracht van 166kN. Met een spoorbreedte van 5.560 mm en rupsplaten van 670 mm staat de Atlas 550 MH-LC-E zeer stabiel. Ook het contragewicht van circa 17,2 ton zorgt voor een zeer stabiele machine.

Vertrouwen

Albert Reijnders zegt over de nieuwe Atlas het volgende: ‘Deze Atlas is bij uitstek geschikt voor de werkzaamheden zoals wij deze op onze werf verrichten. Wij hechten er veel waarde aan dat de machine elektrisch aangedreven is en wij op deze manier een steentje bij kunnen dragen aan een lagere uitstoot van CO2. Daarnaast heeft Hans van Driel ervaring in grote elektrisch aangedreven machines. Dit gaf ons voldoende vertrouwen om een dergelijke investering te doen.’

International Metal Trading

International Metal Trading BV (IMT) is gevestigd in Nieuwerkerk aan den IJssel, in het industriële economische hart van Nederland. Vanwege de goede ligging is International Metal Trading altijd bereikbaar. Niet alleen voor het afleveren van metalen, maar ook voor het transport naar de dichtstbijzijnde havens. IMT werkt samen met de beste transportbedrijven.

International Metal Trading richt zich op het recyclen van metalen. Dit resulteert in de verkoop van gerecycled bulkgoed van meer dan 75.000 ton per jaar en IMT is nog steeds groeiende. IMT heeft extensieve ferro en non-ferro operaties wereldwijd en verwerken kwalitatief gerecycled materiaal welke verspreid worden via een uitgebreid transportnetwerk. Dit doen zij over het water en de weg. IMT garandeert de klanten een nauwkeurige analyse van al de aangeleverde materialen. Alle componenten zullen smeltklaar geleverd worden. Schrootmetalen worden aan de hand van de knipschaar in kleine stukken geknipt, zodat deze het ideale gewicht en formaat hebben voor het transport naar de klanten.

Expertise en ervaring

International Metal Trading BV is de specialist in roestvrijstaal en non-ferro legeringen. Zij combineren vele jaren van expertise en ervaring samen met betrouwbare en bekwame partners. Men heeft dagelijks persoonlijk contact met leveranciers en klanten. Op die manier kunnen zij het beste aan uw behoeftes voldoen. IMT waarborgt de chemische specificaties van zijn materialen door het gebruik van de nieuwste technologieën en zijn faciliteiten.

 

Correcte materiaal analyse met behulp van een eigen laboratorium zorgt ervoor dat IMT de beste kwaliteit producten kan leveren aan haar klanten.

Detectiesystemen

IMT maakt gebruik van de laatste en meest efficiënte straling detectiesystemen, bediend door straling gecertificeerd personeel. Op deze manier kunnen zij de veiligheid van de producten waarborgen. Alle materialen worden gecontroleerd op radioactiviteit ongeacht of deze per boot of vrachtwagen worden geleverd.

‘Wij streven naar de hoogste kwaliteit, service, integriteit en zorg voor het milieu om te bouwen aan een langdurige relatie met onze leveranciers en onze klanten’, zegt Mike de Winter, CEO International Metal Trading BV. ‘Dus ook met de leveranciers van onze machines waarmee wij dagelijks werken.’

Zie: www.imtrading.nl voor meer informatie.

Advertentie