Eerste lustrum vakbeurs Recycling

woensdag, 3 september 2014

De vijfde editie van de vakbeurs Recycling vindt van 23 tot en met 25 september plaats in Evenementenhal Gorinchem. Tijdens deze jubileumeditie worden ruim 57 bedrijven die al vanaf de eerste editie op de beurs vertegenwoordigd zijn in het zonnetje gezet. Ook wordt op woensdag 24 september een speciale feestavond gehouden. Andere noviteit dit jaar zijn lezingen en workshops op de beursvloer.

Recycling is een hot item, daar kan niemand meer omheen, zegt beursorganisator Debbie de Bruijn. ‘In 2010 werden wij als Evenementenhal getipt door een drietal ondernemers uit de branche over het belang van een goede vakbeurs voor de recyclingindustrie. Ze kende onze werkwijze. Laagdrempelig, relatiebeheer en ontzorgen in de vorm van full service. Dat zou deze doelgroep enorm aanspreken en in de behoefte voorzien van een nieuw Recyclingevenement. Dit was in 2010 het begin van de vakbeurs Recycling’, blikt ze terug.

Dat de behoefte er daadwerkelijk was, bleek al snel uit het aantal aanmeldingen. De eerste editie telde 130 deelnemende bedrijven en werd door ruim 5.800 professionals bezocht. Voor de tweede editie steeg het exposantenaantal naar 230 en trok het evenement ruim 6.800 bezoekers. De derde editie en vierde editie telde ongeveer 200 exposanten. Ondanks de economisch zware tijd is de organisatie er in geslaagd om voor de komende editie wederom op hetzelfde aantal deelnemende bedrijven uit te komen. Ook hoopt De Bruijn ruim 7.500 bezoekers te mogen verwelkomen.

Speciale aandacht voor jubilarissen

Vakbeurs Recycling viert dit jaar haar eerste lustrum. Het succes van de vakbeurs is uiteraard te danken aan alle exposanten en bezoekers die Evenementenhal voor deze vakbeurs heeft mogen ontvangen, benadrukt De Bruijn. ‘Maar een speciaal dankwoord gaat uit naar de exposanten die alle jaren trouw hebben deelgenomen en samen met de organisatie deze vakbeurs hebben laten uitgroeien tot hét recycling evenement in de Benelux. Ruim 57 bedrijven staan al vanaf de eerste editie, dit is bijna de helft van het aantal bedrijven die tijdens de eerste editie vertegenwoordigd waren. Deze bedrijven worden onder meer uitgebreid uitgelicht op de website van Evenementenhal Gorinchem en in het beursboekje.

Jubileumfeestavond
Het eerste jubileum wil Evenementenhal niet ongemerkt voorbij laten gaan. Op woensdag 24 september wordt er aansluitend op de beursdag een feestavond georganiseerd voor de exposanten van Recycling 2014 en hun VIP-gasten. Meer informatie over deze feestavond volgt te zijner tijd op de website www.evenementenhal.nl.

Vakbeurs recycling is uitgegroeid tot hét netwerkplatform voor alle afvalverwerkers,-inzamelaars en –recyclers, gemeenten, toeleveranciers, adviseurs, brancheverenigingen en overige branche gerelateerde organisaties. Drie dagen lang hebben belangstellenden de gelegenheid om in een ongedwongen sfeer en onder het genot van een hapje en een drankje relaties te onderhouden en nieuwe relaties te ontmoeten, informatie uit te wisselen en kennis en ervaring te delen met branchegenoten. De Bruijn: ‘Eén beursbezoek is genoeg om compleet op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en de nieuwste trends binnen alle segmenten van de recyclingbranche.’

Bijna tweehonderd gerenommeerde bedrijven presenteren en informeren belangstellenden graag over alles wat relevant is binnen de inzameling, verwerking en recycling van afvalstoffen. Op een beursvloer van ruim 10.000 m2 staat een keur aan standpresentaties van leveranciers op het gebied van onder andere recyclingmachines, weegsystemen, stofbestrijding, hijs- en hefmachines, schrootscharen, kranen, containers, shredders, transport en nog veel meer. De exposanten vertegenwoordigen een compleet beeld van de verschillende segmenten in de recyclingbranche, zoals bouw- en sloopafval, metalen en voertuigdemontage, papier en kunststof, grote afvalverwerkers en dienstverlenende organisaties.

Lezingen en workshops
Tevens biedt Recycling 2014 een interessant kennisprogramma, dat voor het eerst op de beursvloer plaats vindt. Het Thema dit jaar is ‘de Kracht van de Kringloop, waar staan we nu?’ ‘In Nederland is al veel bereikt op het gebied van intelligent beheer van huishoudelijk en bedrijfsafval. Toch is er nog veel meer mogelijk. Wat zijn relevante ontwikkelingen, technieken en samenwerkingen? Welke nieuwe kansen zijn er in de markt? Op woensdag 24 september omstreeks 14.30 uur wordt hier middels een forumdiscussie in ‘lagerhuis’-opstelling onder leiding van Simone van Trier aandacht aan besteed.’

 Wegens groot succes is in overleg met de branchevereniging BRBS Recycling, FHG en NVRD besloten in 2014 wederom een congres naast de vakbeurs te organiseren. Het congres staat gepland op woensdagochtend 24 september en duurt van 09.00 tot 13.00 uur waarna de bezoekers toegang hebben tot de beursvloer. Dit jaar staat het symposium in het teken van ‘Circulaire economie- samen doen’. Met een entreebewijs voor Recycling 2014 hebben belangstellenden tevens toegang tot dit programma. Meer informatie over sprekers en het programma is te vinden op de website www.netwerken-in-de-afvalbranche.nl

Advertentie