Eerste Liebherr L506 compact lader geleverd

woensdag, 18 december 2013

Bij de fa. W. Vermeulen & ZN sloopwerken uit Breda is de eerste in Nederland geleverde Liebherr L506 compact lader in gebruik genomen. Bij de introductie van dit nieuwe model Liebherr compact lader op de Bauma 2013 waren de eerste reacties al veelbelovend en snel daarna werden de eerste bestellingen voor deze machines genoteerd.

In Nederland werd de eerste machine van dit handzame type besteld door de firma Vermeulen die de keus op deze machine had laten vallen vanwege zijn compacte afmetingen en beperkte doorrijhoogte enerzijds en zijn kracht anderzijds. Ook door de lage en eenvoudige instap, goed zicht vanaf de bestuurders stoel, zowel op de bak als rondom de machine, is dit een ideale machine voor hun sterk uiteenlopende werkzaamheden.

De machine is breed inzetbaar ook al vanwege de  ruime keuze aan Liebherr aanbouwdelen die direct te koppelen zijn aan het af fabriek geleverde snelwissel. De machine is geleverd met een dichte laadschopbak, palletvorken en veegbezem. Aanvullend hierop werd een puinlaadschopbak geleverd door Eurosteel.

Voor een goede tractie in het terrein en een probleemloze inzet op sloopterreinen ,waar bescherming tegen inrijdingen van belang is, werden banden van Firestone type Duraforce UT  gekozen in de maatvoering 153A 365/80R20EM.

De machine werd geleverd door Wynmalen & Hausmann Hoogerheide BV die in de regio ook het onderhoud aan Liebherr bouw- sloop- en overslagmachines verzorgt. Door de compacte afmetingen is de machine eenvoudig te transporteren. Mede daarom zal de machine de komende jaren, naast voor werkzaamheden op de nieuwe werf van Vermeulen sloopwerken in Breda, ook regelmatig worden ingezet op allerlei slooplocaties in Nederland. Voor meer informatie zie: www.wynmalenhausmann.nl       

Advertentie