Eerens blij met Volvo hydraulische rups graafmachine

zondag, 18 augustus 2013

Omdat zijn hart bij Volvo ligt, werkt Robert Eerens al sinds de oprichting van zijn eigen bedrijf met Volvo machines. Eerder dit jaar werd al een Volvo ECR145D geleverd en er wordt een Volvo EC250D ingehuurd van Kuiken Rental.

Robert Eerens, directeur en zelf machinist op de Volvo EC460CHR, spreekt met gepast trots over de net nieuw aangeschafte machine. “Ben altijd al Volvo gek geweest, vijf jaar geleden ben ik voor me zelf begonnen. Mijn eerste machine was een Volvo ECR88Plus en nu zit ik op een Volvo EC460CHR. Door de vele sloopwerkzaamheden was de tijd rijp voor een zwaardere sloopmachine. Mijn voorkeur ging uit naar een Volvo EC460CHR. Dit is een super krachtige machine. Is zuinig en heeft een lage Co2 uitstoot. Bij sloopwerken zijn kracht, vermogen en precisie van groot belang. Met deze machine heb ik de perfecte oplossing voor kleine- en grootschalige sloopprojecten. De machine is uitgevoerd met een lange giek en kan tot op zevenentwintig meter hoogte  slopen. Er zit een uniek  hydraulische snelkoppeling in de giek met twee pennen voor een spelingsvrije snelkoppeling. Giek en knikarm zijn door middel van een speciaal lasprocedé ontzettend sterk. Door bordessen met handgrepen aan de wisselbokken, kunnen in korte tijd de gieken snel worden verwisseld. Hierdoor is de Volvo EC460CHR multifunctioneel inzetbaar, hoge gebouwen slopen, maar ook funderingen rooien.

“De bakcilinder van de korte knikarm is voorzien van bescherming en er is een beschermplaat voor de hefcilinders gemonteerd. De bovenwagen heeft extra bescherming aan de onderzijde, om de draaikrans en langs de framebalken. Tevens zijn de motordeuren extra zwaar uitgevoerd. De hydraulisch verstelbare onderwagen maakt het mogelijk om 360 graden rond te zwenken om veilig te kunnen werken. In de Volvo CareCab ROPS-gecertificeerde kantelcabine (kantelt tot 30 graden) ontbreekt niets, is geluidsarm en biedt rondom een uitstekend zicht op het werk, ook dankzij het glazen dakraam met ruitenwisser. Ik beschikt over drie portofoons om veilig te kunnen communiceren met de handslopers op het werk. Hiervoor is een portofoon ingebouwd die met één druk op de knop kan worden bediend. Vanwege de altijd stoffige omgeving is er een waterleiding gemonteerd om het stof te bestrijden, zowel op de korte- als op de lange giek. Om netjes rechtuit te kunnen rijden is er een ‘rechtuitrijden pedaal’ gemonteerd zodat de rupsen niet scheef trekken. Bij Volvo kan echt alles”, aldus Robert.

“Voor structureel onderhoud hebben we in overleg met onze Sales Manager Peter Cnossen gekozen voor een Silver Agreement serviceovereenkomst, inclusief olie. Puur voor het gemak, alles wordt geregeld zelfs de olie wordt afgevoerd. Ik heb er geen omkijken naar en kan me bezighouden met slopen. Want slopen is een vak apart maar met deze Volvo high-reach sloopmachine kan ik op een veilige en verantwoorde manier alle werkzaamheden uitvoeren en in combinatie met de juiste  hulpstukken voldoen aan elke wens van onze opdrachtgevers. Zeker een goede reden om bij Kuiken en Volvo te blijven”, besluit hij.

Advertentie