Duo Fuchs-en compleet bij Van Dalen Metals Recycling & Trading

maandag, 11 december 2017

Met de levering van de nieuwe Fuchs MHL360F bij van Dalen Metals Recycling & Trading in Moerdijk door Van der Spek Vianen is het duo nieuwe Fuchs machines compleet. Van Dalen bestelde in één order twee nieuwe machines, een 35 tons Fuchs MHL350F en een 50 tons Fuchs MHL360F.

De nieuwe Fuchs MHL360F vervangt na vele tevreden draaiuren een Fuchs MHL365D, die in 2010 direct vanaf de Bauma in München bij Van Dalen werd geleverd. Om optimaal zicht te krijgen bij de werkzaamheden rondom de schaar in Moerdijk is de nieuwe Fuchs MHL360F voorzien van een pylon en een extra verhoogde cabineophanging op de bovenwagen. Door deze uitvoering ontstaat een zichthoogte van 8.000 mm, naast de hydraulische verstelling in de hoogte kan de cabine ook nog 2.200 mm naar voren geplaatst worden als dit benodigd is. Ook deze Fuchs is uiteraard ook geleverd met de nieuwe Fox-cabine. Het slanke, nieuwe cabineontwerp bevat meer glas om de zichtbaarheid naar buiten te vergroten, het vernieuwde interieur zorgt voor meer ruimte en comfort voor de machinist. Door de ruime schuifdeur is in- en uitstappen vergemakkelijkt. Middels joystick besturing kan de machine eenvoudig worden bestuurd en is optimaal zicht op het werk gegarandeerd. Van Dalen heeft de machine te laten uitvoeren met een giek/lepelsteelconfiguratie, die een bereik heeft van 18 meter. Met de grijper erbij komt het bereik zelfs op 19.5 meter.

Twee pompen
Net als de andere Fuchs machines is uiteraard ook deze MHL360F voorzien van een zuinige Deutz motor, in de 360F is een Deutz TCD 7.8 6-cilinder motor gemonteerd, die gekoppeld is aan de Bosch-Rexroth pompen. Net als zijn grotere broer de Fuchs MHL390F heeft de MHL360F twee pompen voor de functies van de laadinrichting en grijper en een gehele separate hydrauliekpomp voor de zwenkfunctie. Het grote voordeel hiervan is dat de machine optimaal kan werken met de laadinrichting en grijper zonder dat dit invloed heeft op de zwenk, grote overslagcapaciteiten met een laag brandstofverbruik zijn het resultaat. De standard compleet gescheiden- en separaat opgestelde koelers dragen er zorg voor dat de machine optimale koeling krijgt. Door deze opstelling zijn de koelers als gewenst in stoffige omstandigheden zeer goed te reinigen. Door de optimale koeling wordt er tijdens het draaien met de machine zeer weinig gebruik gemaakt van de koelvans waardoor naast een zeer laag geluidniveau ook het brandstofverbruik uiterst laag is. Bij Van Dalen zijn de MHL350F en MHL360F voorzien van optionele omkeervans welke naar wens ingesteld kunnen worden om hun werk uit te voeren.

Loopbordes
Voor het dagelijks- en uit te voeren onderhoud aan de machine is als bij iedere Fuchs een ruim bemeten loopbordes bij de motor aanwezig welke via een uitklapbare trap toegankelijk is. Op deze plek kan naast het veilig uitvoeren van deze onderhoudswerkzaamheden ook de diesel- en Adblue tank gevuld worden zonder verder op de machine te hoeven klimmen. De MHL360F is standaard voorzien van een draaikrans met een dubbele lagering, waardoor naast stabiliteit een zeer lange levensduur is gegarandeerd. Deze zelfde zeer degelijke opbouw is in de gehele machine te vinden. Natuurlijk is de Fuchs standaard ook voorzien van camera’s op het contragewicht en de rechter zijkant, zodat er geen onveilige situaties kunnen ontstaan. De machinist kan immers altijd zien wat achter en naast hem gebeurt.

Advertentie