Diverse primeurs Rigter tijdens TKD

woensdag, 23 april 2014

Tijdens de Technische Kontakt Dagen (TKD) presenteert  Rigter Handelsonderneming B.V., de importeur van Kinshofer aanbouwdelen, diverse noviteiten gepresenteerd, zoals de nieuwe lijn overslaggrijpers met staande cilinders.

Kinshofer bouwt al veertig jaar lang overslaggrijpers. Door ervaring en wensen uit de praktijk komt er nu een serie van 1000 liter tot 14000 liter met staande cilinders op de markt. Deze lijn blinkt uit in sluitkracht en levensduur. Ook wordt de nieuwe serie poliepgrijpers, de P100VHD van 2000 tot 6000 liter inhoud gepresenteerd worden. Het nieuwe type P100 is het opvolgende type van de P51V-HD. De P100 is geschikt voor kranen van 50 tot 200 ton eigen gewicht. De inhouden variëren van 2000 tot 6000 liter voor producten als schroot of stortsteen. Voor producten als houtsnippers of biomassa zijn zelfs inhouden tot 12000 liter mogelijk.

De poliep is volledig opgebouwd uit hoogwaardig staal en heeft een robuust draaikranskopdeel. De cilinders hebben einddemping en zware aanslagen op het frame, daardoor worden de cilinders ontlast op piekbelasting. Mede door het lage eigen gewicht en de goede indringingskracht van de cilinders, uit dit zich in hoge productie en laag brandstofgebruik. De grijpers zijn ideaal voor het werken met schroot, stortsteen of andere producten. Mede door de zware draaikrans  en groot gedimensioneerde pen/busverbinding een zeer robuust aanbouwdeel.

Daarnaast worden op de stand van Rigter ook de Demarec scharen en vele andere Kinshofer producten getoond, zoals de NOX draaikantelstukken en de HPX grijperserie.

 

 

 

 

Advertentie