Derde nieuwe Lindner Urraco voor A. Tuytel

dinsdag, 10 juni 2014

Van der Spek Vianen B.V. heeft in zeer korte tijd de derde nieuwe Lindner Urraco afgeleverd bij Tytel. Vorig jaar werden al twee nieuwe Lindner Urraco 75’s langzaam draaiende verkleiners geleverd aan het bedrijf in Oud-Alblas.

Aangezien het snel en flexibel reageren op de wensen van de opdrachtgevers bij Tuytel zeer hoog in het vaandel staan, heeft Tuytel besloten na de zeer goede ervaringen met de eerste twee machines en de vele aanvragen van zijn klanten te investeren in een derde machine. Hierdoor kan Tuytel zeer snel en efficiënt de Lindner’s inplannen om te voldoen aan de vraag uit de markt.

A. Tuytel Loon- en Verhuurbedrijf B.V. is een jong en dynamisch bedrijf dat zich bezig houd met de verhuur van kranen, grondverzet en recyclingmachines. Oprichter Arnold Tuytel is gestart met het verhuren van kranen. Door de jaren heen is het bedrijf uitgegroeid tot een professioneel bedrijf dat dag en nacht bereikbaar is en klanten kan adviseren waar dat nodig is. Sinds de laatste jaren zijn ze ook actief in het verhuren van recyclingmachines en het handelen in biomassa.

Een dertigtal gemotiveerde werknemers staat dag in dag uit klaar om van iedere opdracht een succes te maken. Ook de veiligheid staat hoog in het vaandel. Het personeel is in bezit van VCA* en de machines worden jaarlijks gekeurd door deskundige instanties.

Scania DC9
De Lindner Urraco’s worden aangedreven door een Scania DC9 met 350 Pk die op zijn beurt via de zware hydraulische aandrijving een kracht van 240.000 nm op de werktuigen kan brengen. Daardoor kan de machine ook worden ingezet voor het verkleinen van zeer moeilijk te verkleinen materialen. Het te verkleinen materiaal kan rechtstreeks op de assen geladen worden of in de hydraulische via de afstandsbediening te klappen bunker.

In de Urraco 75 zijn twee assen gemonteerd met een lengte van 1.750mm lengte en een diameter van 650mm. Deze zijn via de PLC-besturing traploos verstelbaar tussen de 14 en 32 omwentelingen per minuut.

Bij Tuytel zijn af fabriek de gepatenteerde Lindner LW-assen gemonteerd in de Urraco’s die zeer breed ingezet kunnen worden in vele materialen; van sloophout, groenafval, kunststoffen tot bouw- en sloopafval. De verkleinde fractie wordt via een 1200 mm brede afvoerband die voor transport hydraulisch kan worden ingeklapt afgevoerd. De band is via de afstandsbediening in hoogte in te stellen.

Advertentie